Gündemİlçe Haberleri

Bakan Uraloğlu Balıkesir’de ki Yol Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Son 21 yılda ülkemiz ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 194 milyar dolar yatırım yaptık” dedi. Ayrıca Balıkesir'de gerçekleşen yol çalışmalarına da değindi.

Bakan Uraloğlu Balıkesir’de ki Yol Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Bakan Uraloglu Balikesirde Ki Yol Calismalari Hakkinda Bilgi Verdi 1
Bakan Uraloğlu Balıkesir’De Ki Yol Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa’ya geldi. Bursa’de gerçekleşen toplantıdan sonra basın açıklaması yaptı. Bakan Uraloğlu basın açıklamasında Balıkesir-Susurluk-Karacabey yolunda gerçekleşen çalışmalardan da bahsetti.

Bakan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün itibari ile 19 ayrı karayolu projesine devam ediyoruz”

“İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, Bursa Çevre Otoyolu, Bursa-İnegöl-Bozüyük-Eskişehir Yolu, Bursa-Karacabey Yolu, Bursa-Mudanya gibi nice güzergahı bölünmüş yol olarak tamamladık. Bursa Çevre Otoyolunda, İğdir Tüneli’ni, Bursa-İnegöl-Bozüyük Yolunda, Mezit Tüneli’ni tamamlayarak trafiğe açtık. Yerli otomobilimiz Togg Fabrikası’nın bağlantı yolunu ve Engürücük Kavşağını hayata geçirdik. Balıkesir-Susurluk-Karacabey Yolunda, Mustafakemalpaşa Giriş Köprülü Kavşağı ile Kosova ve Koşuboğazı Köprülü Kavşaklarını inşa ettik. Balıkesir-Susurluk-Karacabey Yolu Mustafakemalpaşa Geçişinde, Güllüce ve Tatkavaklı Köprülü Kavşaklarını bitirdik. Bursa Çevre Otoyolu Batı kesiminde, Bursa Şehir Hastanesi Kavşağını tamamladık.

Bursa-Yalova Yolunda; Bursa Şehir Geçişinde Buttim Köprülü Kavşağı, Pınar Köprülü Kavşağı, Gemlik Geçişinde de Gemlik Garajı Köprülü Kavşağını tamamlayarak trafiğe açtık. Bursa-Yalova yolunda Dürdane Köprülü Kavşağını inşa ederek hizmete aldık. Bugün itibari ile 19 ayrı karayolu projesine devam ediyoruz. Bunlar arasında devam eden önemli karayolu projelerimizden biri de bu yılın başında çalışmalarını başlattığımız TEKNOSAB Köprülü Kavşağı ve Zeytindağı Yolu’dur. Proje ile Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na yüksek standartlı bağlantısını sağlayacağız. Bursa’daki yatırımlarımız elbette ulaşımın tüm modlarını kapsıyor. Bursa’yı, Bandırma – Bursa – Yenişehir – Osmaneli Hızlı Tren Hattı projesi ile demiryoluyla kavuşturuyoruz.” dedi.  // Bakan Uraloğlu Balıkesir’de ki Yol Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

“Geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor”

Bakan Uraloğlu, Bakanlık olarak internet altyapısından, uydu sistemlerine, uluslararası taşımacılığın tüm ulaşım modlarında hızlı, konforlu projeler gerçekleştirmek için ekip olarak çalıştıklarını da iletti. Bakan Uraloğlu, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz ulaşım ve iletişim projelerinin, ülkemizi uluslararası alanda daha rekabetçi kıldığını görmek, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı’nın üzerinde yükseleceği büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi  // Bakan Uraloğlu Balıkesir’de ki Yol Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Milletvekili Çömez İvrindi Yolu İçin Bakan Uraloğlu’ Dan Cevap Bekliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu