Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Bakan’dan Kepsut’a Baraj Müjdesi

Kepsut’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilçeye 2 adet Baraj ve gölet sözü verdi.

 

 

Kepsut Kaymakamı Murat Atıçı,Belediye Başkanı İsmail Cankul, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ,Daire müdürleri ve  yaklaşık Beş bin vatandaş tarafından karşılandı. Coşkulu biçimde karşılanan Bakan Veysel Eroğluna, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı,Balıkesir Ak Parti milletvekilleri Kasım Bostan,Mahmut Poyrazlı, Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan Büyük Şehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur  eşlik etti.

 

Cankul ‘İnsanları Bir Araya Getirensiniz’

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul yaptığı konuşmada,’Sayın Bakanım Vefalı yurdun vefalı ilçesine hoşgeldiniz. Sizi burada ağırlamaktan son derece memnunuz. Bakanım siz dağları delen sularla vatandaşları bir araya getiren büyük insansınız’ dedi. Belediye Başkanı İsmail Cankul Beyköy Mahallesinden Hüseyin amcanın kırk yıllık baraj hasretini şöyle anlattı;’Köye bir baraj yapılsın ilk sene tarlayı ekip traktör alacağım. İkinci yıl da seni evlendireceğim diye oğluna söz verir. Sayın Bakanım sizden bir isteğimiz var.Kepsut Barajı yapıldığı takdirde Hüseyin Amcanın baraj hasretinin sona erecek’ dedi.

 

Eroğlu ‘Dünya Tarihinde Rekor’

Kepsut’ta konuşan Bakan Eroğlu,’ Hüseyin amcanın bu hasretini bitireceğiz’ diyerek,  Balıkesir’de 2019 yılı sonuna kadar 45 baraj ve 42 gölet yaparak, dünya tarihinde bir rekora imza atacaklarını söyledi. Kepsut Belediyesi Basın Birimi’nin haberine göre, Bakan Eroğlu, “Çok kısa zamanda bu kadar baraj hiçbir yerde yoktur. 30 tane sulama tesisi yaptık, 30 tanesi inşa, 31 tanesi planlama halinde. 91 tane sulama tesisi 2019 yılı sonuna kadar yapılacak. Dere ıslahlarından 29 tanesini bitirdik, 19 tanesi inşa halinde. Aşağı yukarı 48 dereyi ıslah etmiş olacağız” dedi. 2114 aileye 48 milyon hibe ve kredi desteği ve Orman teşkilatının Balıkesir’deki yatırımlarından da bahseden Bakan Eroğlu, “2019 yılı sonuna kadar 369 yerleşim yerini taşkınlardan korunmuş olacak. Marmara bölgesinde inşallah 250 tane taşkın koruma bölgesi yapacağız’ dedi.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu