Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir 10 Kasım‘da Atatürk’ü Andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. yıl dönümünde Balıkesir Cumhuriyet'in kurucusunu anmak için bir araya geldi.

Balıkesir 10 Kasım ‘da Atatürk’ü Andı

Balikesir 10 Kasim ‘Da Ataturku Andi 1
Balıkesir 10 Kasım‘da Atatürk’ü Andı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. ölüm yıl dönümü, Balıkesir’de düzenlenen anma töreniyle bir kez daha coşkuyla yaşandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na akın eden vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma ve ona olan sevgi ve saygılarını bir kez daha dile getirdi.

Balikesir 10 Kasim ‘Da Ataturku Andi 2
Balıkesir 10 Kasım‘da Atatürk’ü Andı

Stadyum Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, 09:05’te sirenin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu. Ardından Atatürk’ün anısına çiçekler bıraktı. Törene katılan vatandaşlar, Atatürk’ün vefatının üzerinden geçen 85 yıla rağmen onun ilkelerine ve mirasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için çalışma sözü verdiler.

Balikesir 10 Kasim ‘Da Ataturku Andi 3
Balıkesir 10 Kasım‘da Atatürk’ü Andı

Anma töreni, katılımcıların Atatürk’ün Türk milletine bıraktığı mirası daha yakından anlamalarına vesile olurken, duygu dolu anlara sahne oldu. Atatürk’ün ardında bıraktığı izleri yaşatma ve bu değerleri gelecek nesillere aktarma kararlılığı, Balıkesir’de bir kez daha tüm katılımcılarda hissedildi.

Kaynak: Elif Şahin

Saygı ve Özlemle Anıyoruz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu