İlçe HaberleriGündemTürkiye Gündemi

BALIKESİR BAROSU ATA’YI  ANDI

Balıkesir Barosu Ata’yı  Andı

Balıkesir’de 19 Mayıs kapsamında, BARO başkanı Nadir Karakaşlı 19 Mayıs’ın 104. Yıl dönümünü kutladı.

Balıkesir  Barosu 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramını 104. yılında  büyük bir coşkuyla kutladı. Balıkesir BARO başkanı Nadir Karakaşlı “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” açıklamasını yaptı.

 

Bağımsızlık Ateşi

Bağımsızlık Ateşinin 104. Yılında  Türkiye Cumhuriyeti  güçlü bir adalet anlayışı ile var olmaya devam edecek açıklamasını yaptı. “Güçlü avukat güçlü adalet sistemi, güçlü adalet sistemi ise devletin temel dayanağıdır” dedi

 

Balıkesir Barosu Ata’yı  Andı

Untitled 2

 

Gençlik Milletin Geleceğidir.

ATATÜRK’ ün gençliğe olan güvenini her fırsatta dile getirmiştir. Cumhuriyeti Türk gençlerine emanet etmiştir. Gençlik bir milletin geleceğidir. ”Bugün bize düşen görev Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

 

ATA’ya Saygı

Dönem dönem artan ATATÜRK düşmanlığının altını çizdi. Karakaşlı sözlerinin devamında “Balıkesir barosu olarak Atamızın önderliğinde tüm Ulusal Bayramlarda ve alanlarda olacağımızın da özellikle bilinmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Savaşın Kahramanları

Bu duygular ile birlikte 19 Mayıs’ı kutluyor; “vatan uğruna can veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise hürmet ile anıyoruz. “dedi.

 

Nadir Karakaşlı kimdir?

Nadir Karakaşlı, 1964 yılında Balıkesir’de doğdu.

İlkokul eğitimini Karesi Mehmetçik ilkokulunda bitirdi. Devamında ise lise eğitimini  Balıkesir lisesinde tamamladı. Sonrasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmeye hak kazandı.

Devamında avukatlık stajı ve askerlik görevini tamamladıktan sonra 1994 yılında serbest avukatlık yapmaya başladı.

Balıkesir Barosunun çeşitli komisyonlarında görev yaptı. 2006-2008 yılları arasında Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, Balıkesir Barosu Staj Eğitim Kurulu Genel Sekreterliği, Balıkesir Barosu Çevre Sorunları Komisyonu Başkanlığı, Balıkesir Barosu Avukat Hakları ve Meslek Sorunları Komisyonu üyeliği, Balıkesir Barosu Kent Konseyi temsilciliği görevlerinde bulundu. Uzun yıllar Balıkesir Barosu Staj Eğitim Kurulu’nda eğitim verdi.

Karakaşlı, 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşen genel kurulunda Kezban Balcı ile girdiği yarışı kazanarak Balıkesir Barosu’nun 15. başkanı seçildi

İngilizce bilen Karakaşlı, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Ayrıca instagram hesabımıza da bakabilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu