Ekonomiİlçe Haberleri

Balıkesir Ekonomisine Mantar Katkısı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu başarıyla tamamlandı.

Balıkesir Ekonomisine Mantar Katkısı

Balikesir Ekonomisine Mantar Katkisi 1
Balıkesir Ekonomisine Mantar Katkısı

Ekonomiye Can Suyu

Kursiyerlerin başarılı performanslarına verilen destek kapsamında, 40 katılımcıya toplamda 15.000 kg (800 torba) kompost ve 2.500 kg (400 torba) üst toprak dağıtımı gerçekleştirildi. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, mantar üretiminin artırılması yolunda katkı sağlayan girişimci üreticilere yönelik desteklerin önemini vurguladı. Müdür Alkan, “Kültür mantarı yetiştiriciliği, hem bölge ekonomisine katkı sağlayacak hem de çiftçilerimizin gelir kaynaklarını çeşitlendirecektir. Bu noktada, emek harcayan ve üretimin artırılmasına önem veren girişimcilerimizi desteklemek önemlidir.” şeklinde konuştu.

Balikesir Ekonomisine Mantar Katkisi 2

Büyükşehir’e Teşekkür

Mantar yetiştiriciliği kursunun başarıyla tamamlanmasında katkı sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teşekkürlerini ileten İl Müdürü Alkan, yerel yönetimin bu tür projelerde işbirliği ve destekleriyle çiftçilere büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Balikesir Ekonomisine Mantar Katkisi 3

Haber: Bülten

Balıkesir’de Mantar Çeşitliliği Artıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu