Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Mantar Çeşitliliği Artıyor

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle tıbbi, egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitleri eğitimler düzenlendi.

Balıkesir’de Mantar Çeşitliliği Artıyor

Balikesirde Mantar Cesitliligi Artiyor 1
Balıkesir’De Mantar Çeşitliliği Artıyor

120 Torba Egzotik Mantar Dağıtıldı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle tıbbi, egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitleri eğitimler düzenlendi. Eğitimleri tamamlayan 40 kursiyer, gerçekleştirilen uygulama ile bir adım daha ileriye geçti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkalığının katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, 40 kursiyere 120 torba tıbbi ve egzotik mantar çeşitlerinden Shiitake ve Arslan Yelesi kompostu kursiyerlere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Balikesirde Mantar Cesitliligi Artiyor 2
Balıkesir’De Mantar Çeşitliliği Artıyor

Eğitim ve Uygulama Süreci

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Toplamda 40 kursiyer, tıbbi, egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitleri hakkında detaylı bilgi edindi. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara, uygulama yapabilmeleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının destekleriyle 120 torba Shiitake ve Arslan Yelesi kompostu dağıtıldı.

Balikesirde Mantar Cesitliligi Artiyor 3
Balıkesir’De Mantar Çeşitliliği Artıyor

Teşekkür ve Katılım

Dağıtım etkinliğine, İl Müdürü Erkan Alkan, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Kutfettin Deper, teknik personeller ve üretici kursiyerler katılım gösterdi. İl Müdürü Erkan Alkan, desteklerinden dolayı girişimci üreticiler adına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür etti.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu