GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Garnizon Şehitliği’nde Tüm Şehitleri Törenle Andılar

Balıkesir Garnizon Şehitliği’nde Tüm Şehitleri Törenle Andılar

Balıkesir il protokolü 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde tüm şehitleri düzenlenen törenle andılar.

ŞEHİT MEZARLARINA ÇİÇEKLER BIRAKTILAR

Balıkesir İl Protokolü Garnizon Şehitliği’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törene katıldılar. Vali Hasan Şıldak ve il protokolünün şehitlik defterini imzaladıkları törende katılımcılar şehit mezarlarına çiçekler bırakarak dualar ettiler. Törende katılımcılar günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptılar.

TÜM ŞEHİTLERİ ANDILAR

Törende konuşan Hava Pilot Binbaşı Ekrem Çekin, Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkati çekti. Çekin ayrıca tüm şehitleri andığı konuşmasında, ayrıca Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da çok karanlık bir gün yaşadığını belirterek şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak veren kahraman Türk halkı meydanlara indi. Demokrasisine, cumhuriyetine, geleceğine, namusuna, şerefine sahip çıktı ve ayrıca darbecilere unutamayacakları bir ders verdi. O gece Türk milleti sadece bir darbeyi önlemekle kalmamış, aynı zamanda ülkesini işgalden kurtarmıştır. Gelecek nesiller 15 Temmuz demokrasi direnişinin kahramanlarını asla unutmayacaktır. Vatan için şehit olmak, görevlerin en kutsalı, ayrıca rütbelerin en büyüğü, Türk’e has mertlik ve kahramanlığın sembolüdür.” Ayrıca törene il protokolünün yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu