GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, AKP Genel Başkanı’na Sert Yanıt Verdi

"Kuvayi Milliye, Vatan Savunmasının Simgesidir!"

Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, AKP Genel Başkanı’na Sert Yanıt Verdi

“Kuvayi Milliye, Vatan Savunmasının Simgesidir!”

Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, AKP Genel Başkanı’nın “Kuvayi Milliye neyse Hamas odur” şeklindeki ifadelerine sert bir yanıt verdi. Köybaşı, bu sözlerin Türk Ulusunun varoluş mücadelesinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı şanlı Kurtuluş Savaşı’nın adı olan Kuvayi Milliye’ye yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti. AKP Genel Başkanı’nın bu sözlerini kesin bir dille reddettiklerini ifade eden Köybaşı, Kuvayi Milliye’nin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı.

Köybaşı, Türk milletinin vatan savunması ve bağımsızlık mücadelesiyle özdeşleşmiş Kuvayi Milliye ruhunun, her türlü terör ve şiddet olayından tamamen bağımsız olduğunu dile getirdi. Bu tür kıyaslamaların, tarihe ve ulusal değerlere yapılmış açık bir hakaret olduğunu belirten Köybaşı, tüm Türkiye’yi ve Balıkesir halkını milli değerlere ve tarihe sahip çıkmaya davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu tür yanlış beyanatlara karşı her zaman gerçekleri savunacaklarını ve tarihe yönelik çarpıtmalara izin vermeyeceklerini vurgulayan Köybaşı, milli değerlere ve tarihe saygının önemine vurgu yaptı.

Başkan Akbıyık Karesi Belediyesi’nin Borcunu Açıkladı

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu