Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Kahvaltı Festivali İptal Edildi

Balıkesir Kahvaltısı Gazze'de Yaşanan Vahşet Nedeniyle İptal Oldu

Balıkesir Kahvaltı Festivali İptal Edildi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Kahvaltı Festivalini İptal etti. Festivalin iptal olma gerekçesi ise, İsrail’in Gazze’de yaşattığı vahşet olarak açıklandı. Yapılan duyuruda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ildeki Oda ,borsaların ortaklaşa düzenlediği tanıtım atağı olarak öne çıkan festivalin, Gazze’de yaşanan  ve tarihte benzeri olmayan vahşet nedeniyle yapılamayacağı duyuruldu.

Balıkesir’de Kahvaltı Festivali 

Balıkesir; gıda, Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali 2-5 Haziran  2022 yılında gerçekleşti. Gerçekleşen festivalde, 30 çeşit ürünüyle hem göze hem de damağa hitap eden Balıkesir Kahvaltısı, lansman yapılarak anlatıldı. Festival bu yılda  20-21 ve 22 Ekim’de gerçekleşecekti ancak Gazze’de yaşanan insanlık vahşeti nedeniyle iptal edildi.

Balikesir Kahvalti Festivali Iptal Edildi 01

Balıkesir, lojistik, ulaşım, turizm gibi sektörlerde zengin bir altyapıya sahip bir şehir. Son yıllarda gerçekleşen Marka Şehir: Balıkesir projesiyle atağa kalkmış olan şehir hem bu projenin devamı hem de Uluslararası Kahvaltı Festivaliyle hedeflerine ulaşma yolunda mesafe almayı hedefliyor. Projede, Öncelikli hedef Türkiye’yi doyuran şehir Balıkesir’in gastronomi dünyasında hak ettiği yere gelmesini sağlamak. Üstelik, Fuar, festival, kongre ve expo etkinlikleri bu hedefe ulaşmanın önemli bir adımı olarak görülüyor.

Ayrıca bu festivallerde beklenen Balıkesir merkez ve ilçelerinde bir hareket oluşturması. Katılımcı firmalar markalarını hem Balıkesirlilere hem de Türkiye’ye tanıtma imkanını bu festivalde buluyor.

Haber: Nursima Akyürek

Daha Fazla Haber İçin…

.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu