SağlıkEtkinlikGündem

Balıkesir Kanser Haftası İçin Farkındalık Oluşturdu

Balıkesir'de, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında kanserle mücadelede bilinç düzeyinin artırılması amacıyla kanser bilgilendirme standı kuruldu.

Balıkesir Kanser Haftası İçin Farkındalık Oluşturdu

Balıkesir’de, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında kanserle mücadelede bilinç düzeyinin artırılması amacıyla Balıkesir 10 Burda AVM’de kanser bilgilendirme standı kuruldu. Stand, kanser hastalığı ve kanser taramaları hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serkan Kadir Keskin, bu önemli haftada yapılan bilgilendirme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikte, ÇEKÜS Birimi ve Altıeylül İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi personeli de görev aldı. Stand, kanserle ilgili farkındalık oluşturmayı ve toplumu bilinçlendirmeyi amaçladı. İl Sağlık Müdürü Keskin, kanser taramalarına katılımın artırılması ve halkın bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Balıkesir Kanser Haftası İçin Farkındalık Oluşturdu

Balıkesir’de gerçekleştirilen Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında AVM’de kanser bilgilendirme standı kurulmasının yanı sıra, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla kanser temalı pankartlarla yürüyüş düzenlendi. Ayrıca, Balıkesirspor futbol takımı da kanser haftasını gündemde tutmak için lig maçında “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” pankartıyla sahaya çıktı.

Kanserle mücadelede yapılan bu bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları, sadece Ulusal Kanser Haftası ile sınırlı kalmıyor. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, yıl boyunca kanserle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyor. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri gibi önemli taramaların yapılması için vatandaşlar Aile Sağlığı Merkezleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve KETEM birimlerine yönlendiriliyor.

Balıkesir Kanser Haftası İçin Farkındalık Oluşturdu

 

Haber: Bülten

1-7 Nisan Kanser Haftasında Ne Yapılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu