Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Kent Konseyinden Evlilik Kurumuna Vefa Hareketi

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Üyeleri evliliklerinde 50 yılı devirmiş çiftleri ziyaret ediyor. Devamında, hazırladıkları küçük hediyeleri takdim ediyor.

 

Balıkesir Kent Konseyinden Evlilik Kurumuna Vefa Hareketi… Meclis üyeleri bu kapsamda İvrindi Akçalören kırsal mahallesinde ilk ziyaretlerini gerçekleştirdi. Devamında, evliliklerinin 69.yılını kutlayan, 4 çocuk, 9 torun ve 5 torun çocuğu sahibi olan Ayşe Yıldırım ile İsmail Hakkı Yıldırım çiftine ziyaret oldu. Konsey üyeleri, çift ile keyifli ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Ayrıca, konsey üyeleri çiftin çocukları ile de tanışma fırsatı buldu.

Balıkesir Kent Konseyinden Evlilik Kurumuna Vefa Hareketi

“evliliklerinde yarım asırı devirmiş ailelerimizi tespit ettik”

Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Başkanı Gökmen Karadağ, proje hakkında bilgilendirme yaptı. Devamında, “Toplumun temelini oluşturan en önemli unsur ailedir. Günümüzde ne yazık ki evlilik ve aile kurumu çeşitli sebeplerle dejenere ediliyor. Devamında, eski saygınlığının yok edilmeye çalışıldığını hep birlikte üzülerek gözlemliyoruz. Bizler de bu sebeple aile bağlarını sımsıkı tutan ve evliliklerinde yarım asırı devirmiş ailelerimizi tespit ederek ziyaret etmek istedik. İl genelinde elli yılı devirmiş evliliklerin sayısının fazla olması bizleri mutlu ediyor. Ayrıca, üyelerimiz aracılığı ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olması sebebiyle yüz çiftimizi tespit ettik. Ardından, kendilerini evlerinde ziyaret ettik. Büyüklerimizin hayata da dair tecrübelerini dinlerken kah güldük kah hüzünlendik, nasihatlarını dinledik. Gününün anısına fincan setlerimizi ve kahvemizi hediye ettik. Bizlerin de güzel anılar biriktirdiği ziyaretler oldu” ifadelerine yer verdi.

Balıkesir Kent Konseyinden Evlilik Kurumuna Vefa Hareketi

Vefa olgusunun yaygınlaşması

Açıklamanın devamında, “Projemizi hayata geçirmeden evvel konuyu kendileri ile paylaştığımız Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz ve Kent Konseyi Başkanımız Sayın Mürsel Sabancı’dan büyük destek gördük. Bu kapsamda hem projemize verdikleri destek hem de şehirde Vefa olgusunun yaygınlaşması noktasında gösterdikleri çaba için kendilerine teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

Balıkesir Kent Konseyinden Evlilik Kurumuna Vefa Hareketi

Balıkesir Kent Konseyinden Evlilik Kurumuna Vefa Hareketi…

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu