GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Körfezini Tehdit Ediyor! Denizanası İstilası!

Balıkesir’in Bandırma ve Burhaniye ilçelerinde görülen pusula deniz anaları yeniden yüzeyde görülmeye başladı.

Balıkesir Körfezini Tehdit Ediyor! Denizanası İstilası! Balıkesir’in Bandırma ve Burhaniye ilçelerinde görülen pusula deniz anaları yeniden yüzeyde görülmeye başladı.  Ayrıca Marmara Denizi’nin güney kıyılarında denizanası istilası yaşanıyor.

 

Balıkesir Körfezini Tehdit Ediyor! Denizanası İstilası!

Denizanasi Balikesir

Balıkesir Körfezini de Tehdit Ediyor

Marmara Denizinin güney kısmından gelen deniz anaları Balıkesir körfezini de etkiliyor Deniz kirliliğinin önemli bir etken olabileceğini söyleyen vatandaşlar deniz anaları yüzünden tedirgin.

 

D 1

İlk Tekneyle Suda İlerlerken Gördüler

Bursa ilinin, Marmara deniz kıyısında ilk görülen denizanası istilasını balıkçılar kameraya aldı. Binlerce denizanası sahili şeridini doldurdu. Öte yandan o anlar tekneyle suda ilerleyen balıkçıkların kamerasına da yansıdı.

Balıkesir Körfezini Tehdit Ediyor! Denizanası İstilası!
Balıkesir Körfezini Tehdit Ediyor! Denizanası İstilası!

Herkes Aynı Şeyi Söylüyor

Balıkesir’de ikamet eden körfezde oturan vatandaşlar ise; ‘’ Burada 2 sene önce yaklaşık pusula deniz anaları görmüştük. Şimdi hala bazen kıyı şeridine deniz anaları vuruyor. Kimisi canlı kimisi ölü’’ifadeleri yer aldı.

 

DENİZ ANALARI NEDEN İSTİLA EDİYOR?

Bilim insanları bu artışın nedenlerini araştırırken çeşitli olasılıklar üzerinde duruyor. İklim değişikliğinin deniz suyu sıcaklığını artırması, ötrofikasyon (fosfor ve azot gibi besleyici elementlerin fazlalığından kaynaklanan kirlilik), aşırı avlanma ve biyolojik istila bu olasılıklar arasında yer alıyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu