Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir-Kütahya-Bilecik Demir Yolu Hattı

Balıkesir-Kütahya-Bilecik Demir Yolu Hattı, Cumhuriyet’in ilk yıllarından miras kalan tren garları hizmetini sürdürüyor.  Cumhuriyet’in ilk 15 yılında ülkenin birçok ilinde yapımı tamamlanan demir yolu ve garlar, tarihi dokusuyla hala ayakta duruyor.

 

Balıkesir-Kütahya-Bilecik Demir Yolu Hattı

1 53

Kütahya-Balıkesir tren yolu hattı 1929-1932 döneminde inşa edildi

Bursa-Büyükorhan’da 1935’te açılan Piribeyler Tren İstasyonu Balıkesir-Kütahya tren seferlerinde uğrak yeri olarak aynı binada varlığını koruyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgiye göre, Türkiye’de Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında birçok ilde demir yolu ve gar inşa edildi. Bu kapsamda, Bilecik-Kütahya-Eskişehir hattında 1923’te yapılan ahşap köprü, yangın tehlikesi nedeniyle 1924’te yıkıldı. Yeniden inşa edilen ve 2 Aralık 1926’da tekrar hizmete alınan köprü halen yük taşımacılığında kullanılıyor.

 

2 53

Söz konusu hatta:

“Nusrat-Mezitler-Gazalidere-Dursunbey-Sindirler-Piribeyler-Gökçedağ-Balıköy-Değirmisaz-Demirli-Emirler-Tavşanlı” istasyonları yer alıyor.

 

3 29

Bu tarihi yapılar yolcu bekleme salonu olarak kullanılıyor. Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde 1935’te açılan Piribeyler Tren İstasyonu hizmete açıldı. İstasyon, Balıkesir-Kütahya tren seferlerinde uğrak yeri olarak halen aynı binada varlığını koruyor.

İşte Balıkesir Tren Garından Geçmişten Günümüze fotoğraflar:

 

Gar

Balikesir Gari

4 6

/fotoğraflar aa’ya aittir/

Twitter’da bizi takip edin🎧

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu