Köşe Yazıları

BALIKESİR MUCİZEVİ KAYNAK

Balıkesir zeytin ve zeytinyağı konusunda mucizevi illerimizden biri. Özellikle zeytinin yağı’nın faydası denince mucize kaynağı olarak görmek mümkün. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 6 yağ asidine sahiptir. Hücre yenileyici özelliği ile cildi besleyip, güçlendirir… Zeytin ve zeytinyağı asla mutfaktan eksik edilmemeli, bolca tüketilmelidir…

Konuyla ilgili zeytinin faydalarına dair birkaç bilgiyi bugün sizler için derledim

Zeytinin Faydaları

  • Zeytinde kansere karşı etkili olan birçok maddenin yanı sıra A,D,E ve K vitaminleri de mevcuttur. Bu vitamin ve maddeler kanser tümörlerinin oluşumunu engellerken, Radyoaktivitece karşı vücudu koruduğu tespit edilmiştir.
  • Dünya üzerinde yaşı 2.000 üzerinde olan birçok zeytin ağacı bulunmuştur. Bu ağaçlar bilimsel çalışmalarda uzun ömürlülüğe işaret olarak kabul edilmiştir.
  • Mısırlılar Zeytin, Zeytinyağı ve Zeytin yaprağını gerek tüketim gerekse medikal anlamda etkin bir şekilde kullanılmışlardır.
  • Zeytin yaprağında ki Oleuropeitt maddesinin, ağaçları hastalık ve zararlılardan koruyan etkin bir madde olduğu araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Tıpta Oleuropeitt maddesi üzerinde yapılan çalışmalar arttırılmıştır.
  • Zeytinin faydaları ndan biride zeytin yaprağında bulunan Kalsiyum Elenolate, genel zararlı olan virüs, bakteri ve mantarları yok etme özelliğine sahiptir.
  • Yapılan bilimsel çalışmalar Zeytinyağının, içerdiği E vitamininin insan hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunarak yaşlanmayı geciktirdiği, beyin fonksiyonları üzerindeki yıpratıcı etkisini azalttığı, cildi güzelleştirdiği ve haricen kullanıldığında saçlara parlak bir görünüm kazandırdığı, kanıtlanmıştır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu