Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Sertifikalı Bahçıvanlar Yetiştiriyor

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde (BAÇEM), Bahçıvanlık Kursu başarıyla tamamlandı. Kursiyerlerin becerilerini geliştirdiği ve katılım belgelerini aldığı törenle sona erdi.

Balıkesir Sertifikalı Bahçıvanlar Yetiştiriyor

Balikesir Sertifikali Bahcivanlar Yetistiriyor 1
Balıkesir Sertifikalı Bahçıvanlar Yetiştiriyor

Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Börezli Köyü’nde düzenlediği 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu’nu tamamladı. Yurdun dört bir yanından gelen 70 kursiyer, bir hafta boyunca süren eğitimde bahçıvanlık alanında önemli beceriler kazandı.

1200 Kursiyere Belgeler Verildi

BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, kursiyerlere katılım belgelerinin törenle verildiğini belirtti. Tanrıkulu, “Bugüne kadar bin 200’ün üzerinde kursiyerimize sertifika vermiş bulunmaktayız. Farklı şehirlerden ve hatta yurt dışından gelen kursiyerlerimizle birlikte, bahçıvanlık alanında yetişmiş bireyler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Kursiyerler Memnuniyetlerini Dile Getirdi

Kursiyerlerden Hilmi Ay, kursun verimliliğine dikkat çekerek, “Burada aldığımız eğitim gerçekten kıymetliydi. Hocalarımızın öğretileriyle donanmış olarak ayrılıyoruz. Bu bilgileri uygulamaya geçirmek için sabırsızlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Funda Tomurcu Erdoğan ise, “BAÇEM’den daha önce de faydalandım ancak bu sefer daha fazla katılmak istedim. Aldığımız eğitim gerçekten çok faydalıydı. Hocalarımızın özverili çalışmaları bizi memnun etti” şeklinde konuştu.

Meryem Akdeniz, “Arkadaşlarımın tavsiyesiyle geldim ve burada çok değerli bilgiler edindim. Bahçemdeki projelerimi hayata geçirmek için buradayım. Umarım hedeflerime ulaşırım” dedi.

Çiçekçi olma hayali kuran Halime Yamaç ise, “Bu kursu uzun süredir bekliyordum. Hocalarımızın verdiği bilgiler gerçekten çok değerliydi. Herkesin bu tür kurslara katılmasını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

BAÇEM Gelecek Dönem İçin Planlarını Açıkladı

BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, gelecek dönemde de etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Tanrıkulu, “Aromaterapi Festivali gibi etkinliklere hazırlanıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Akın’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Gelecek programlarımızı takip etmeye devam edin” dedi.

Haber: İHA

Balıkesir Sertifikalı Bahçıvanlar Yetiştiriyor

Bahçıvanlığı BAÇEM’de Öğrendiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu