Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Tabip Odası Başkanı: Hekimler İtibarsızlaştırılamaz

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, son günlerde yaşanan tartışmalara konu olan sağlık raporlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Konu, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafına gelen  “ İş Göremezlik Raporu Verilmesi hakkındaki” yazı ile gündeme geldi.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı: Hekimler İtibarsızlaştırılamaz

 

Balikesir Tabip Odasi Baskani Hekimler Itibarsizlastirilamaz 1

Bu İddialara Karşı Çıktı

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’ne BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından bazı şirket çalışanlarının hasta olmadan iş göremezlik raporu aldıkları iddia edilen bir yazı geldi.  Gelen yazıda bu raporların sorgulanması gerekliliği vurgulanmıştı. Ancak Balıkesir Tabip Odası Başkanı, bu iddialara şiddetle karşı çıktı.

Başkan Uçan Kanunlarla Cevap Verdi

Başkan Necdet Uçan, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü’nün ilgili maddelerine atıfta bulunarak, hekimlerin vicdani ve mesleki kanaatlerine göre rapor verdiklerini belirtti. Ayrıca, işyeri hekimlerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda görevlendirilmesinin zorunlu olduğunu ve bu konuda yürürlükte olan kanunlara uyulması gerektiğini vurguladı.

“Şirketin öne sürdüğü iddialar araştırılmalı”

Başkan Uçan, aynı zamanda BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nün hekimleri keyfi itham ve iddialarla suçlamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. İlgili şirketin iddialarının araştırılması ve meslektaşlarının itibarının korunması gerektiğini söyledi.

Daha Yapıcı Olmaya Davet Etti

Bu gelişmeler ışığında, hekimlerin mesleki bağımsızlığının ve etik değerlerinin korunması için Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, tüm tarafları daha yapıcı bir diyaloga davet etti.

Haber: Alper Çobanoğlu

İlginiz çekebilecek haber ; Erkekler Dikkat ! Her Erkek 50 Yaşından Sonra Bu Testi Yaptırmalı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu