Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Tarım ve Hayvancılıkta Devrim Yaratıyor

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yürütülen mera ıslah çalışmaları, Balıkesir'in verimli topraklarını en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyor.

Balıkesir Tarım ve Hayvancılıkta Devrim Yaratıyor

Balikesir Tarim Ve Hayvancilikta Devrim Yaratiyor 1
Balıkesir Tarım Ve Hayvancılıkta Devrim Yaratıyor

35 Farklı Proje

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve şehir ekonomisinin canlandırılması için tarımsal üretim ve hayvancılığın her türlü yönünü teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen bu işbirliği kapsamında 2023 yılı itibariyle 25 projede 46 bin dekar alanda Mera Islah ve Yönetimi Projesi uygulandı. Ayrıca, 10 projede 26 bin dekar alanda çalışmalar sürdürülmeye devam ediyor. Toplamda ise 71 bin dekara alanda ıslah takip ve yürütme projeleri devam ediyor.

Balikesir Tarim Ve Hayvancilikta Devrim Yaratiyor 2
Balıkesir Tarım Ve Hayvancılıkta Devrim Yaratıyor

“Yem maliyeti için ıslah çalışmaları son derece önemli”

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, mera ıslah çalışmalarının çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek, bu çalışmaların önemine vurgu yaptı. Alkan, “Mera ıslah çalışmalarında verilen emeğin amacına ulaştığını görmek çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bakanlığımız ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla Balıkesir genelinde 71 bin dekar alanda mera ıslah çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüz hayvancılığında en önemli girdilerinden biri olan yem maliyeti için ıslah çalışmaları son derece önemli” dedi.

Balikesir Tarim Ve Hayvancilikta Devrim Yaratiyor 3
Balıkesir Tarım Ve Hayvancılıkta Devrim Yaratıyor

Haber: Elif Şahin

İl Tarım Ve Orman Müdürünün Bir Sonraki Durağı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu