EtkinlikBalıkesir Son Dakika HaberleriGörüntülü Haberler

Balıkesir Türk Müziği Konseri Seyircileri Mest Etti

Avlu kongre ve kültür merkezinde gerçeklesen Balıkesir Türk müziği korosu 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının 2.konseri seyircileri mest etti.

Balıkesir Türk Müziği Konseri Seyircileri Mest Etti

Avlu kongre ve kültür merkezinde gerçeklesen Balıkesir Türk müziği korosu 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının 2. konseri seyircileri mest etti.

Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay Büyükşehir Belediye vekili Mehmet Birol Şahin Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve çok sayıda sanatseverlerin katıldığı Balıkesir Türk Müziği konseri Yönetim kurulu başkanı Nilgün Bulca’nın açılış konuşması ile başladı. protokol ve sanatseverlere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Bulca,

“Türk musiki Derneği bünyesinde görev yapan Balıkesir Türk müziği korosu 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının 2.konserindeyiz. Balıkesir Musiki Derneği bünyesinde sadece bir koro yok. Çocuk korosu, gençlik korosu ve yetişkinler koromuz olmak üzere üç koromuz var. 1995 1996 eğitim ve öğretim yılında kurulmuş olan çocuk koromuz 2020 yılındaki bütün dünyayı kasıp kavuran pandemide ara vermek zorunda kaldı şimdi ise çocuk koromuzu tekrar hayata geçiriyoruz çocuk koromuz için müracaat ve kayıtlarımız başladı. Ayrıca bünyemizde bulunan gençlik koromuzda da genç arkadaşlarımızın alımı yapılacaktır. Balıkesir Musiki Derneğimizin 2024 yılı programı içerisinde korolarımız Şanlıurfa ve Bodrum’da da konserler verecektir bunu da buradan sizlere sunuyorum. Bu akşam dinleyeceğimiz eserlerin sizlerin de büyük bir şevk ile katılacağınızı umuyorum çünkü çok renkli bir repertuvar var” şeklinde konuştu. Sevgi minnet ve saygıları sunarak konuşmasına son verdi.

Seyircilerden de bir eser seslendirmek isteyenleri sahneye davet eden Şef Atik Sahil, ‘sevemedim kara gözlüm ‘ şarkısını seslendiren sanatseveri cesaretinden dolayı teşekkür etti. Renkli görüntüler sergilenen programda ayrıca sahnede konuklar ile beraber damat halayı çekildi.

Balıkesir Türk Müziği Konseri Seyircileri Mest Etti

Konser bitiminde Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyük Şehir Belediye Vekili M. Birol Şahin Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan sahneye davet edilerek plaket sunumu yapıldı.

Vali yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Güzel bir repertuar hazırlamışlar sadece Türk sanat müziği konseri değil halk müziğinden de eserler var bize neredeyse halayda çektirecekti. Bağlamayı görünce şaşırmıştım Türk sanat müziğinde ne işi var diye Neşat Ertaş’ın eserini de dinledik. koro sanatçılarını ve şefi kutluyorum.” Dedi
Büyük Şehir Belediye Vekili M.Birol Şahin, ağaçlandırmanin önemine dikkat çekerek şu sözlere yer verdi; “Çok güzel bir konser dinledik.Orman varlığımız ve ağaçlarımız tabiat ve temiz çevre son derece önemli bu nedenle biz türkiye zaten avrupanın birinci ağaçlandırma hızı olan dünyanında 4. Ülkesi en fazla, en hızlı ağaçlandırma olan son yıllarda ağaçlandırmaya ağaçları korumaya ülkemizi bir orman varlığına dönüştürmeye ki Balıkesir in yüzde %46 sı yani yarısına yakın orman. bu nedenle de bu Orman Müdürlüğünün fidan dikme sertifikası böyle güzel konseri taçlandırıyor. Balıkesir Yeniköy’de ağaçlandırma alanı var geçtiğimiz günlerde bununla ilgili fidan dikmiştik başkan ve valim de oradaydı. Balıkesir Yeni köy ağaçlandırma sahasında Balıkesir Musiki Derneği Balıkesir Türk Müziği korosuna adına fidan dikildi. Bunun sertifikasını takdim ediyorum. Bu önemli ve önemsediğimiz bir konu. Sizler de çocuklarınız ile bol bol ağaç dikin. Ağaçları dikmek ile birlikte korumanın da bilincini çocuklarımıza daha çok öğretmemiz gerekiyor, bizler de dikmemiz ve korumamız gerekiyor” dedi.

Balıkesir Türk Müziği Konseri Seyircileri Mest Etti

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, koro sanatçılarını ve şef Atik Sahil’i tebrik ederken “harikasınız, iyi ki varsınız” dedi.

Yoğun katılım sağlanan programda koro sanatçılarının ve protokol eşlerini davet ederek protokol ile birlikte ‘ağlama değmez hayat’ şarkısını söylediler.

 

Seren Çiftçi

Ayvalık-Küçükköy Korosu Balıkesir’de Sahnede!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu