SağlıkBalıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde Kardiyoloji Alanında Bir İlk

Paravalvüler Kaçak Kapatma İşlemi Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde Kardiyoloji Alanında Bir İlk

Paravalvüler Kaçak Kapatma İşlemi Gerçekleştirildi

Balıkesir ve çevresine üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunan Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, bölgede sağlık alanında önemli bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Hastanede gerçekleştirilen işlemler arasında bir ilki daha yaşandı: Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde girişimsel kardiyoloji ile paravalvüler kaçak kapatılması işlemi gerçekleştirildi.

Balikesir Universitesi Hastanesinde Kardiyoloji Alaninda Bir Ilk 1

Yapılan işlemi gerçekleştiren ekipte yer alan Prof. Dr. Halil Kısacık, Doç. Dr. Eyüp Avcı, Doç. Dr. Tarık Yıldırım ve Doç. Dr. Özgen Şafak konu hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önce kalp kapakçığı değişim ameliyatı olan hastada takılan kapağın kenarından ayrılmasıyla kan kaçağı (paravalvuler leak) meydana geldiğini belirten öğretim üyeleri, hastaya Türkiye’de sayılı kalp merkezlerinde yapılan ve önemli düzeyde cerrahi deneyim gerektiren paravalvüler kaçak kapatılması işleminin uygulandığını ifade etti.

Balikesir Universitesi Hastanesinde Kardiyoloji Alaninda Bir Ilk 2

Öğretim üyeleri, işlemin sadece girişimsel kardiyologlar tarafından yapıldığını vurgulayarak, işlem sırasında hastanın kalbi durdurulmadan ve göğüs kafesi kesilmeden, kasığından girilerek yapay kalp kapağındaki kaçağın ameliyatsız kapatıldığını belirtti.

Balikesir Universitesi Hastanesinde Kardiyoloji Alaninda Bir Ilk 3

Teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği BAÜN Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, bilimsel alanda ve eğitim faaliyetleri bakımından güçlü bir ekibe sahip. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgen Şafak, ekip olarak şehir dışına hasta sevklerine gerek kalmaması adına öncü bir merkez olarak çalıştıklarını ifade etti.

Sağlığına kavuşan hasta, kendileriyle yakından ilgilenen başta Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri olmak üzere hastane personeline teşekkür etti.

Prof. Dr. Nilay Şahin’den Baldır Ağrılarıyla İlgili Detaylı Açıklamalar

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu