Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Üniversitesi Senatosu: ‘Sivil halka yönelik ihlalleri lanetliyoruz’

Balıkesir Üniversitesi Senatosu, Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, Filistin topraklarındaki olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.

Balıkesir Üniversitesi Senatosu: ‘Sivil halka yönelik ihlalleri lanetliyoruz’

Balikesir Universitesi Senatosu Sivil Halka Yonelik Ihlalleri Lanetliyoruz 1
Balıkesir Üniversitesi Senatosu: ‘Sivil Halka Yönelik Ihlalleri Lanetliyoruz’

Senato, uluslararası hukuk kurallarının, uluslararası anlaşmaların, evrensel hukuk ilkelerinin ve kurallarının ihlal edilerek gerçekleştirilen eylemler ve operasyonlar sonucunda yeni bir insanlık dramının yaşandığını vurguladı.

“Hukuk dışı”

Açıklamada, sivil halka yönelik saldırıların hukuk ve ahlak dışı olduğu belirtilirken, bölgedeki sivil halka yönelik saldırılar, abluka ve işgal girişimleri, masum sivillere yönelik şiddet ve baskı eylemlerinin temel insan haklarının ihlali olduğuna dikkat çekildi.

Sivil Halkın Hedef Alınmasına Dikkat Çekti

Gerçekleşen menfur saldırılarda, kadın, erkek, çocuk, yaşlı veya genç ayrımı yapılmadan tüm sivillerin ve masum insanların hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ve milletinin Ortadoğu’da barış ve diplomasi yoluyla problemlerin çözümüne yönelik çabalarını her zaman desteklediği ve insanların özgür, adil ve eşit bir ortamda yasama ve adalet mücadelesinde yanlarında olduğu ifade edildi.

Destek Çağrısı

Açıklamada, Balıkesir Üniversitesi olarak yaşanan insan dışı saldırıları lanetlediklerini ve tüm dünya devletlerini, insan hayatını temel alan barışçıl ve adaletli bir çözüme destek olmaya davet ettikleri satırlar yer aldı.

Haber: Muhammed Can Akyürek

BAÜN Öğrenci Toplulukları Yeni Üyelerini Bekliyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu