Balıkesir Son Dakika HaberleriEğitim

Balıkesir Üniversitesi Türkçe Dilini Yurtdışına Taşıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi'ni ziyaret ederek öğrencilerle beş farklı dilde sohbet etti. Ziyaret sırasında Rektör Oğurlu, Türkçe Öğretim Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve yabancı öğrencilerle yakından ilgilendi.

Balıkesir Üniversitesi Türkçe Dilini Yurtdışına Taşıyor

Balikesir Universitesi Turkce Dilini Yurtdisina Tasiyor 1
Balıkesir Üniversitesi Türkçe Dilini Yurtdışına Taşıyor

8 Farklı Ülkeden Öğrenci

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan, ziyaret sırasında merkezin faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi ve geçmiş yıllara göre büyük bir ilerleme kaydedildiğini vurguladı. Özellikle uluslararasılaşma konusundaki üniversite yönetiminin iradesi sayesinde Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), önceki yıllarda neredeyse hiç öğrencisi olmadan kapanırken, bu yıl 8 farklı ülkeden 75 uluslararası öğrenciye Türkçe öğretme başarısı elde etti. Ayrıca, TÖMER’in Balıkesir Üniversitesi NEF kampüsünde bulunmasının, Türkçe öğrenmeye olan ilgiyi artırdığını ve üniversite dışından gelen kursiyer kayıtlarında da artış yaşandığını belirtti.

Balikesir Universitesi Turkce Dilini Yurtdisina Tasiyor 2
Balıkesir Üniversitesi Türkçe Dilini Yurtdışına Taşıyor

Tarihinde Bir İlk

İnan, aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi TÖMER yönetmeliğinin güncellendiğini ve kuruluşundan bu yana ilk defa Azerbaycan Bakü’de 150 öğrencinin katılımıyla Türkçe seviye tespit sınavının başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Balikesir Universitesi Turkce Dilini Yurtdisina Tasiyor 3

Sempozyum Düzenlenecek

Görüşmenin sonunda TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan, bu yıl 9. kez düzenlenecek olan “Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu’nun 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi’nde gerçekleştirileceği müjdesini de verdi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

BAÜN’den Üst Düzey Başarı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu