Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Üniversitesi’nde BAÜNDAK Ekibi Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi, doğal afetlere karşı etkin mücadele amacıyla akademik ve idari personel ile öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu Balıkesir Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma ekibi (BAÜNDAK), faaliyetlerine başladı. İşte detaylar:

Balıkesir Üniversitesi’nde BAÜNDAK Ekibi Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi'Nde Baündak Ekibi Kuruldu
Balıkesir Üniversitesi’Nde Baündak Ekibi Kuruldu

Ekip, Hafif Seviye Akreditasyonu İçin Hazırlıklı

BAÜNDAK, kentsel arama ve kurtarma faaliyetlerinde etkin bir şekilde rol alabilmek için “Hafif Seviye” olarak “Kentsel Arama ve Kurtarma Akreditasyonu” almak üzere harekete geçti. Ekip, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sunulan online gönüllülük eğitimlerini başarıyla tamamlayarak önemli bir aşamayı geride bıraktı.

Yüz Yüze Eğitimler Başladı

22-26 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek ikinci aşama olan akreditasyon eğitimleri için, AFAD eğitmenleri tarafından BAÜNDAK üyelerine yüz yüze eğitimler verilmeye başlandı. Bu eğitimlerin, ekibin doğal afetlerde etkin bir şekilde müdahale edebilme yeteneğini artırmayı hedeflediği belirtildi.

Rektör ve Yönetimden Destek

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte, eğitimlere katılarak BAÜNDAK ekibine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Rektör Oğurlu, aynı zamanda Balıkesir AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, Eğitim Şube Müdürü Murat Bayırlı ve eğitimleri veren AFAD personeline teşekkürlerini iletti.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı’ndan Bilgilendirme

Eğitimler öncesinde, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Cem Hamzaoğlu, katılımcılara ekip kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ekip üyelerine yönelik yapılan bilgilendirme, BAÜNDAK’ın doğal afetlerde etkin bir şekilde müdahale edebilme kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Haber: Bülten

Vali Ustaoğlu AFAD Eğitimine Katıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu