GündemEğitimİlçe Haberleri

Balıkesir Üniversitesinde Mezuniyet Gururu

Balıkesir Üniversitesinde Mezuniyet Gururu. Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarını verdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni gerçekleşti.

 

Balikesir Universitesinde Mezuniyet Gururu 1

 

Balıkesir Üniversitesinde Mezuniyet Gururu. Töreni BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonunda düzenlediler. Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, senato üyeleri programa katılım gösterdi. Ayrıca akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri de törende yerini aldı.

 

Balikesir Universitesinde Mezuniyet Gururu 2

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende mezunlar adına konuşma yapan Necati Erol’un ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Bayraktar da bir konuşma yaparak öğrencileri mezuniyetleri dolayısıyla tebrik etti.

 

Balikesir Universitesinde Mezuniyet Gururu 3

 

Törenler, dereceye giren öğrenciler ile mezun öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından, keplerin atılmasıyla sona erdi.

 

Balikesir Universitesinde Mezuniyet Gururu 4

 

BAÜN Hakkında

Balıkesir Üniversitesinin temeli 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebine kadar uzanır. Bu okul dönemin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey’in özel ilgileri ile 1932 yılında bugün Necatibey Eğitim Fakültesi olarak faaliyet gösteren binaya taşıdı. Necatibey Öğretmen Okulu adını almıştır. Necatibey Öğretmen Okulu 1932 – 1982 yılları arasında Necatibey Eğitim Enstitüsü adıyla öğretmen yetiştirmeye devam etti. 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılarak, 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne aldı. 1982 yılında da Uludağ Üniversitesine bağlanarak bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verildi.

Aynı şekilde 1982 yılındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Balıkesir’de yer alan diğer yükseköğretim kurumlarından; Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ismiyle; Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de, Balıkesir Mühendislik Fakültesi ismiyle Uludağ Üniversitesine bağlanmıştır. Uludağ Üniversitesine bağlanan diğer kurum olan Balıkesir Meslek Yüksekokulu ise faaliyetlerine aynı isimle devam etmiştir. Uludağ Üniversitesinin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar, sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balıkesir Üniversitesi için güçlü bir alt yapı oluşturmuştur.

Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3837 sayılı kanun gereğince kurulumu gerçekleşti. Ayrıca 1 Ocak 1993 tarihinde tüzel kişilik kazandı.

Balıkesir Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bakanlar Kurulu kararı ile 8 Mart 2016 tarihinde kapatılıyor. Ayrıca Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakülteye ayrılıyor.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu