GündemEğitimTürkiye Gündemi

Balıkesir Üniversitesinden 8 Yeni Uluslararası Anlaşma

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) tarafından; Azerbaycan, Özbekistan ve Moldova’dan farklı yükseköğrenim kurumlarıyla 8 yeni uluslararası iş birliği anlaşması gerçekleşti.

 

R

  • Anlaşma BAÜN Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleşiyor. Anlaşmalar ile 2023 yılında üniversitenin yaptığı uluslararası anlaşma sayısı 16’ya ulaştı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun imzaladığı iş birliği anlaşmalarıyla yenilik yapıyor. Öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleşiyor. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu,  uluslararası bir çalışma sürecinde farklı kurumlarla anlaşmaların devam edeceğini belirtti.

 

1 14

Gulistan Devlet Üniversitesinden (Özbekistan) Rektör Oğurlu’ya Ziyaret

BAÜN tarafından sürdürülen uluslararasılaşma faaliyetleri kapsamına Özbekistan’da yer alan Gulistan Devlet Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Zikriyaev Zokir Mamirovich, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette iş birliği protokolü de imzalandı.

 

Ayrıca Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Erasmus+ Programı Giden Öğrenci Hareketliliği Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Kutlu Ergün, Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2023 Bakü-Azerbaycan Eğitim Fuarında Balıkesir Üniversitesini temsil ederek, kurumlar arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu da katıldı. Baün Rektörü Oğurlu’nun da çevrim içi katılımı ile Azerbaycan Bilimsel Araştırma Tıbbi Rehabilitasyon Enstitüsü ile iş birliği protokolü imzaladılar.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu