Gündem

Esnafların 2 Büyük Sorunu Var

Esnafların 2 büyük Sorunu var. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, esnafın yaşadığı 2 sorunu iletti. Fehmi Erdem bu iki sorunun çözülmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Esnafların 2 büyük Sorunu var. ”Esnaf teşkilatının dertleri bitmez. En güzelini en doğrusunu yapmak için çalışıyoruz” diyen Fehmi Erdem ilk önce emeklilik sorunu iletti. EYT emekliliğinin ön planda olduğunu ama Bağ kur için bir çalışma olmadığını söyledi.

Bu Durum Esnaf İçin Kanayan Bir Yara

Fehmi Erdem, ‘’EYT emekliliği ön planda. 2 milyon insanın emekli olacağı bir ortam var. Bağ kur için Ankara Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’le görüştüm. Esnaf teşkilatının emekli olması için 9000 gün aranıyor. Sigortalı olanlar da  7200 günden emekli olabiliyor. Biz bakanımıza aktardığımız halde bu konuyu ele almadılar. Bu durum esnaf için kanayan bir yara. Gerçi yakın zamanda bununla ilgili çalışmaların olacağını duyduk. Fakat bu esnaf için çok büyük bir yara. Umarım olur ve esnafımızın yüzü güler.‘’ şeklinde konuştu. Erdem , emeklilik konusunda Bağ kur’ luların da desteğe ihtiyacı olduğunu ve çalışma beklediklerini iletti.

Doğum Borçlandırmasını da Çok Söyledik

Fehmi Erdem bir diğer sorun olan doğum borçlanmasına da değindi.

Erdem ,”Balıkesir ‘ de 50 bin tane sicile kayıtlı esnafımız var. Bunların ortalama 18 bin tanesi kadın. Kadınlarımız doğumdan önce sigortası olanlar doğum borçlanması yapıyor. Ama doğumdan sonra sigortası başlayanlar doğum borçlanması yapamıyor. Bunu da birçok yerde söyledik. Ankara ‘da dinlendirdik. Her gelen üst düzey yetkililere bu durumu ilettim. Ama ne yazık ki bunu da aşamadık. Bir kadın yaptığı doğum kadar, doğum borçlandırması yapabilmeli.” dedi.

Erdem , özellikle bu iki konuda esnaf teşkilatının mağduriyeti  olduğunu ve çözüme kavuşmasını istedi.

Balıkesir’ den Adıyaman’ a 102 Dükkan

Fehmi Erdem çalışmalarının arasında yaşanan deprem felaketinin de olduğunu iletti. Erdem, ‘’ Asrın felaketini yaşadık. Devlet, millet üzerine düşen bütün görevleri yerine getirdi getirmeye de devam ediyor. Bu yüzden Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi deprem bölgesine Esnaf Çarşısı yapıyor. Bizde gittik yerinde inceledik. Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi deprem bölgesin Adıyaman’a  102 dükkan yapıyor. Her şeyiyle mükemmel bir proje. Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’ da deprem bölgesinde nöbette. Bakanımızla da görüşme imkanımız oldu. Akşam hep beraber iftarımızı yaptık geriye döndük. Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ da çok güzel çalışıyor. Esnafı kalkındırıp orada tekrar hayat kurmaya çalışıyor.” dedi. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ‘la da görüştüğünü ileten Erdem, Balıkesir’in  1046 yardım tırının bölgeye gönderildiğini de iletti.

338687044 989541608678078 1056458185612382367 N

Daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu