EğitimGündem

Balıkesir Üniversitesi’nden İHA Eğitimine Özel Yetki

Balıkesir Üniversitesi, İHA Eğitimi İçin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yetki Belgesi Aldı

Balıkesir Üniversitesi’nden İHA Eğitimine Özel Yetki

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUNSEM), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen “İHA 0 ve İHA 1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi”ni almaya hak kazandı. Bu yetkilendirme ile birlikte BAUNSEM, İHA 0 ve İHA 1 insansız hava araçları eğitimi verebilecek.

Eğitimler, BAUNSEM bünyesinde bulunan BAÜN Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu akademisyenleri tarafından, SHGM talimatlarına uygun olarak teorik ve pratik olarak gerçekleştirilecek. İHA 0 için en az 12 yaşında, İHA 1 için ise en az 15 yaşında olma şartı aranacak.

Balıkesir Üniversitesi'Nden İha Eğitimine Özel Yetki

Eğitim programı, katılımcılara profesyonel yaşamlarında mesleki gelişmelerini destekleme, resmi İHA Pilotu Sertifikası (Ehliyeti) alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazanma amacını taşıyor. Ayrıca, İHA ile ilgili teorik ve pratik eğitimlerle temel havacılık bilgilerini edinme, İHA-0 ve İHA-1 kategorideki uçuş operasyonları sırasında gereklilikleri anlama ve Uçuş Simülatörü ile İHA’lar üzerinden pratik deneyim kazanma hedefleniyor.

BAUNSEM, yetkilendirme sürecini tamamlamasının ardından önümüzdeki günlerde İHA eğitim kurslarıyla ilgili duyuruları “https://baunsem.balikesir.edu.tr” adresinden paylaşacak. Bu sayede, ilgilenen kişiler, İHA eğitimlerine katılma ve sektörde uzmanlaşma fırsatını değerlendirebilecekler.

Balıkesir Üniversitesi'Nden İha Eğitimine Özel Yetki

 

 

Muhammed Can Akyürek

BAÜN’lü öğrenciler geliştirdikleri oyun oyun ile 2. oldular

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu