Gündem

Balıkesir Valisinden 23 Nisan Mesajı

Balıkesir Valisinden 23 Nisan Mesajı

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 23 Nisan mesajı yayımladı. Vali Şıldak’ın yayımladığı mesajda’’ Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri de 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ve Türk milletinin esaret zincirlerini kırarak, kendi egemenliğine sahip çıkmasıdır’ ’dedi.

 

Balıkesir Valisi 23 Nisan ile ilgili: ‘’ Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık hareketinin merkezi, Kurtuluş Savaşı’nın karargâhıdır. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin oluşturulduğu demokrasimizin temel kurumudur. En değerli varlığımız olan Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin hürriyet ve bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği, eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır’’ ifadelerini kullandı. Vali Şıldak : ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı, sonsuz güven duyduğu yarınlarımızın teminatı, en değerli varlığımız olan çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Çocuklar bugünün yarını, yarının umududur.

Sevgiyle büyüyen çiçekler, gülen yüzler, sevgiye ihtiyacı olan sıcak yüreklerdir. Onların güzel bir ortamda yetişmeleri, hiçbir sıkıntı ve güçlük çekmemeleri temel amaçlarımız arasındadır. Eğitim, toplumları muasır medeniyet düzeyine yükselten vazgeçilmez temel ilkedir. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek olan çocuk ve gençlerimizi milli, manevi değerlerimize bağlı, demokratik toplum yapısını benimsemiş, hukuka saygılı, kurallara uyan, yeniliklere açık bireyler olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102’nci kuruluş yıl dönümünde, bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum’’dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu