Yaşamİlçe Haberleri

Balıkesir Yeşil Gelecek İçin Adım Atıyor

Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde "Yeşil Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji" konulu bir seminer düzenlendi.

Balıkesir Yeşil Gelecek İçin Adım Atıyor

Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde “Yeşil Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji” konulu bir seminer düzenlendi. Bandırma Meslek Yüksekokulu tarafından “Türkiye Yüzyılının Başında” seminerleri kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, büyük ilgi gördü.

Seminere, Bandırma Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevzat Çalış moderatörlük yaparken, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım davetli konuşmacı olarak katıldı. Seminere, Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Baş ve öğretim üyeleriyle birlikte öğrenciler de katılım sağladı.

Balıkesir Yeşil Gelecek İçin Adım Atıyor

Seminerde, “yeşil dönüşüm, yenilenebilir enerji, AB Yeşil Mutabakatı, sınırda karbon uygulaması ve emisyon ticaret sistemi” gibi konular ele alındı. Çevresel bozulmanın bugünü, dünü ve yarını üzerine çarpıcı tartışmalar yapıldı. Katılımcılara, yeşil dönüşümün kaçınılmaz olduğu ve Türkiye’nin bu süreci önemle ele alması gerektiği vurgulandı. Sunumun sonunda ise Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi üzerinde duruldu.

Seminere katılan konuklar, konuşmacılara çeşitli sorular yönelterek etkinlikte interaktif bir ortam oluşturdular. Programın sonunda ise katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirerek semineri tamamladılar.

 

 

Haber: Bülten

Burhaniye’deki Çocuklar İlk Kez Atlarla Buluştu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu