EğitimÖzel Haberler

Balıkesir’in Köklü Mutfağı Dergi Oldu

Balıkesir'in lezzet dolu dünyasını sayfalarında buluşturan "Isırık: Yemek ve Kültür" dergisi, Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Erhan Kolak ve Gürbüz Şahin önderliğinde, öğrencilerinin katkılarıyla oluşturuldu.

Balıkesir’in Köklü Mutfağı Dergi Oldu

Balikesirin Koklu Mutfagi Dergi Oldu 1
Balıkesir’In Köklü Mutfağı Dergi Oldu

Derginin Tanıtımı Yapıldı

İçeriğini Balıkesir mutfağındaki yerel lezzetlerin oluşturduğu “Isırık” Dergisi’nin tanıtımı, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sami Günnü’nün katılımıyla gerçekleşti. Dergi damaklarda iz bırakacak bir lezzet serüvenine yelken açarken, Balıkesir’in tarihini, kültürünü ve geleneklerini yeme içme keyfiyle birleştirerek okurlarına unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Balikesirin Koklu Mutfagi Dergi Oldu 2

Balıkesir’in Köklü Mutfağı Tanıtılacak

“Isırık” dergisi, Balıkesir’in köklü mutfak kültürünü keşfetmek isteyenler için bir rehber niteliği taşıyor. İçeriğinde yer alan yöresel lezzet tarifleri ve tarihi bilgiler, okuyucuları Balıkesir’in lezzetli dünyasına davet ediyor. Isırık dergisinin tanıtımı etkinliğinde, Balıkesir’in gastronomik mirasıyla bir araya gelindi ve katılımcılar, bölgenin yemek kültürü hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Bu etkinlik, Balıkesir’in lezzetleriyle dolu dünyasını keşfetmek isteyenleri heyecanlandırdı ve derginin yayınlanmasıyla birlikte merakla beklenen bir lezzet yolculuğunun başlangıcını işaret etti.

“Farklı Mutfakları Keşfetmek Unutulmaz Bir Deneyimdi”

Programın açılışında konuşan 12/B sınıfı öğrencisi Naz Kaplan, Isırık dergisinin hazırlık sürecinde aktif rol aldığını belirterek, “Bu muhteşem projenin içerisinde bulunmak hem kendim hem ekibim için unutulmaz bir deneyim oldu. Isırık, yemek ve kültürü birleştirerek farklı mutfakları keşfetmeyi ve bu yolculuğu okuyucularımızla paylaşmayı hedefleyen bir dergidir” dedi.

“Isırık, Farklı Mutfakları Keşfetmeyi Hedefliyor”

Derginin editörlüğünü üstlenen Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin ise programda yaptığı konuşmada, Isırık dergisinin yemek ve kültürleri birleştirerek farklı mutfakları keşfetmeyi ve okurlarıyla paylaşmayı hedeflediğini vurguladı.

Yemek ve Kültür Bir Arada

Derginin oluşum sürecinde emeği geçen yiyecek içecek alan öğretmeni Erhan Çolak, lansman açılışında yaptığı konuşmada, yemek ruhuna karşı olan tutkusundan bahsederek bu tutkunun oluşmasında ailesinin katkısının büyük olduğunu dile getirdi. 2022’de başlatılan dergi hazırlık sürecinde desteklerini esirgemeyen Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin’e teşekkürlerini iletti.

Farklı Emek Farklı Tatlar

Bu çalışmanın son değil başlangıç olacağını söyleyen Erhan Çolak derginin yapım süresinde kollektif olarak çalışan Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ve idari kadrosu ve öğretmenlerine birer birer teşekkür etti. Her sayfasında farklı emek ve yöresel yemeklerin sırlarının olduğu ısırık Dergisi yılda bir kez okurlarıyla buluşacak.

Haber Merkezi

Burhaniye’nin Mutfaklarında Gaziantep Rüzgarı Esiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu