EtkinlikÖzel Haberler

Otizm Anneler Korosu’ndan Balıkesir’e Unutulmaz Konser

Balıkesir Kadın İnisiyatifi Platformu'nun düzenlediği "Otizm Anneler Korosu" konseri, şehirde büyük bir ilgiyle karşılandı.

Otizm Anneler Korosu’ndan Balıkesir’e Unutulmaz Konser

Otizm Anneler Korosundan Balikesire Unutulmaz Konser

Balıkesir Kadın İnisiyatifi Platformu’nun düzenlediği “Otizm Anneler Korosu” konseri, şehirde büyük bir ilgiyle karşılandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, otizmli bireyler için farkındalık yaratmayı amaçlıyordu.

Balıkesir Kadın İnisiyatifi, 27. Dönem milletvekili Mutlu Aydemir önderliğinde 2020 yılında kurulan bir oluşum. Kültür, sosyal, sanat, turizm ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşu ve çeşitli kuruluşlar, BalKadİn çatısı altında bir araya gelmiş durumda. Bu platform, güçlü ve mutlu kadınların oluşturduğu bir sivil inisiyatif olarak Türkiye’de dikkat çekiyor.

Otizm Anneler Korosu'Ndan Balıkesir'E Unutulmaz Konser

Etkinlik kapsamında, Bursa’da faaliyet gösteren “Otizmli Anneler Korosu” Balıkesir’e davet edildi. Otizmli bireyler için farkındalık yaratmayı hedefleyen bu konser, Balıkesir halkının ilgisini çekti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen etkinlikte, özel annelerin hikayeleri de paylaşıldı.

Bursa’da 2005 yılında kurulan Nilüfer Kadın Korosu Derneği’nin şefi Dr. Aysel Gürel’in liderliğindeki “Otizm Anneler Korosu”, aslında bir otizmli çocuğun annesinin Dr. Aysel Gürel’e “Keşke bizim de bir koromuz olsa” diyerek başlatılmıştı. Dr. Aysel Hanım’ın etkilenmesiyle başlayan bu sosyal sorumluluk projesi, Balıkesir Kadın İnisiyatifi tarafından desteklenerek hayata geçirildi. Bu anlamlı etkinlik, özel annelere ev sahipliği yaparak anlamlı bir haftaya damgasını vurdu.

Otizm Anneler Korosu'Ndan Balıkesir'E Unutulmaz Konser

Haber Merkezi

“Sıradan Bir Kadın” Filmine Yoğun İlgi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu