Etkinlikİlçe Haberleri

“Sıradan Bir Kadın” Filmine Yoğun İlgi

Bandırma Emekçi Kadın Platformu ve Atölye Gölge iş birliğiyle düzenlenen "Sıradan Bir Kadın" adlı film gösterimi, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Bandırmalılarla buluştu.

“Sıradan Bir Kadın” Filmine Yoğun İlgi

Siradan Bir Kadin Filmine Yogun Ilgi 1

Farkındalık Etkinliği

Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan film, Barış Manço Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşarak büyük ilgi gördü. Yönetmenliğini Sherry Hormann’ın üstlendiği film, bir kadının birey olmak için verdiği mücadeleyi ve hayata tutunma çabasını anlatıyor. Etkinlik, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi amacıyla farkındalık yaratmayı hedefledi.

“Şiddetin, cinayetin olmadığı bir hayat diliyorum”

Atölye Gölge’nde gönüllü olan Sinem Atay, etkinliğin açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, ne yazık ki kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin en fazla olduğu ülkeler arasında. Her sabah veya akşam en az bir kadın cinayeti haberiyle sarsılıyoruz. İşin kötüsü artık bunlar normalleştirilmiş durumda. Kadınları eşleri, partnerleri veya akrabaları kesici delici aletlerle evlerinde ya da sokaklarında öldürüyor. Faili çok uzakta aramaya da gerek kalmıyor. Bunların önüne ne yaparsak yapalım geçemiyoruz. Şiddetin, cinayetin olmadığı bir hayat diliyorum.” dedi.

Haber: Bülten

Balıkesir’de Kadınlar Sanat ve Sazla Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu