Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Yılın Kalfasını ve Çırağını Seçti

Ahilik kültürünün yaşatılması adına İvrindi’de “Ahilik Haftası” programının ikincisi gerçekleşti.

Balıkesir Yılın Kalfasını ve Çırağını Seçti

Balikesir Yilin Kalfasini Ve Ciragini Secti 1

Bir Çok Kişi Katılım Gösterdi

Program İvrindi Kaymakamlığı, İvrindi Belediyesi, İvrindi Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile yapıldı. Kutlamalara katılanlar arasında Kaymakam Umut Pazarcı, Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Önder, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şener Zorlu, Ak Parti İlçe Başkanı Muharrem Akçal, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Özcan Akbaba, Meclis Üyeleri ve birçok esnaf yer aldı.

Balikesir Yilin Kalfasini Ve Ciragini Secti 2

Merhum Yakup Karakavuk Unutulmadı

Programda İvrindi Küçük Sanayi Kooperatifi’nin kuruluş aşamasında göstermiş olduğu mücadele, fedakarlık ve özverili çalışmaları anısına Önceki Dönem Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Yakup Karakavuk adına Yakup’un eşine Kaymakamımız Umut Pazarcı ile Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz tarafından onur ve teşekkür plaketi takdim edildi.
Balikesir Yilin Kalfasini Ve Ciragini Secti 3

Yılın  Kalfası ve Çırağı Seçildi

Ahilik kültürünün yaşatılmasına büyük katkı sağlayan esnaflar da unutulmadı. Bekir Yılmaz, Rasim Akyol, Hakkı Kaya, Mahmut Metin Fındıklı ve Ali Mumcu, uzun yıllar süren başarılı esnaflık kariyerleri için teşekkür plaketleri aldılar. Ayrıca, Mehmet Türkkan ve Kadir Acar yılın ustası, Arda Keskin ise yılın kalfası olarak ödüllendirildi. Şerif Mehmet Küçük ise yılın çırağı unvanını kazandı. // Balıkesir Yılın Kalfasını ve Çırağını Seçti
Ardından programa katılım gösteren bütün misafirlere İvrindi Kaymakamlığı, İvrindi Belediyesi, İvrindi Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından pilav ikramı yapıldı.
Balikesir Yilin Kalfasini Ve Ciragini Secti 4
Haber: Elif Şahin // Balıkesir Yılın Kalfasını ve Çırağını Seçti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu