İlçe HaberleriGündem

Balıkesir Zabıta’dan Pazar Yeri Denetimleri

Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde, Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin en büyük pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda denetim yaptı.

 

Balıkesir Zabıta’dan Pazar Yeri Denetimleri… Belediye’nin Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, pazar yerleri uygulama yönetmeliği kapsamında kent genelinde kurulan pazar yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Balıkesir Zabıta’dan Pazar Yeri Denetimleri

Ekipler son olarak, bölgenin en büyük halk pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda kurulan tezgahları denetledi. Devamında, yurttaşların mağdur edilmemesi için pazarcı esnafına kurallara uyulması uyarısında bulundu.

Balıkesir Zabıta’dan Pazar Yeri Denetimleri

Çarşamba Pazarı’nda denetim

Denetimlerde fiyat, etiket, ölçü ve ayar kontrolleri üzerinde duran ekipler uyarı yaptı. Daha sonra, satışı olan her ürünün etiketinin bulunması konusunda da satıcılara uyarı yaptı. Ardından, tartı aletlerinin doğru çalışıp çalışmadığını da denetledi.

Balıkesir Zabıta’dan Pazar Yeri Denetimleri

Zabıta yetkilileri, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatları doğrultusunda, çalışma olduğunu ifade etti. Devamında, yurttaşın huzuru, güvenliği ve sağlığı için çalışmaların tüm pazarlarda titizlikle sürdüğünü belirtti.

Balikesir Zabitadan Pazar Yeri Denetimleri 1

Pazaryeri ürünü; Marketplace yani pazaryeri, alıcıları satıcılarla buluşturur. Devamında, ürün veya hizmetlerini satmak isteyen şirketler veya bireyler arasında aracı olarak hizmet veren bir web sitesi veya uygulamadır. Tipik olarak, pazaryerleri, herhangi bir ürün veya hizmet satmayan. Ancak pazarı işleten üçüncü bir tarafa aittir.

Zabıtalar ; Zabıtalar, görevlendirildikleri bölgede kamu düzenini sağlamaktır. Ayrıca, huzuru tesis etmek ve halk sağlığını korumak ile görevlidir. Zabıtaların bazıları sabit bazıları ise gezici olarak denetim yapar.

Zabıta mı polis mi? Belediye zabıtası, yerel yönetimlere bağlı kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması görevini yapan bir kolluk kuruluşudur. Genellikle önleyici kolluk olup, genel polisten daha az yetkiye sahiptir ve taşıyabildikleri ekipman sayısı daha kısıtlıdır.

Zabıta ne gibi durumlarda aranır? Zabıta ihbar ve şikayet hattı bulunmaktadır. Vatandaşlar denetim gerektiren konularda, kaçak yapı ya da izinsiz asılan afişler vb. zabıtanın ilgilendiği alanlarla ilgili yaşanan herhangi bir sorunla karşı karşıya kaldığında Alo 153 nolu hattı arayarak gerekli bilgilendirmeyi yapabilirler.

..Balıkesir Zabıta’dan Pazar Yeri Denetimleri…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu