GündemKöşe Yazıları

Balıkesir’de 4+3+1+1 Vekil

Balıkesir’de bu ara seçimler sonrası memlekette herkes sosyolog ve matematik profesörü oldu. Kimi yorumcular kim hangi partiye neden oy vermiş bunu anlatıyor, kimisi ise ilginç matematik teorileri ile ortamlara renk katıyor.

Sanırım  bu seçimde en önemli konular arasında, yapılan suçlamalar, ima edilen kasetler ve daha birçok şey girdi. Tüm bunlar insanın tadını kaçırsa da, %87 gibi rekor bir oy kullanma oranının olması seçimlere ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi. Vatandaşların duyarlılığının işareti. Dahası, İnternetten baktığımda Avrupa’da seçimlere katılım oranı ortalama %65.TV programlarında gazetecilerde bunu dile getiriyorlar. Kısacası Türkiye dünyada da en fazla oy kullanma oranına sahip ülkelerden birisi.

Seçim sonuçları siyasi partiler için önemli bir gösterge. Vatandaşlarsa pürdikkat sonuca odaklanan siyasetin ardından toplumun birer aynaları. Özellikle her bir kanalda farklı gazetecilerin farklı yorumlarını dinliyoruz.

Balıkesir seçimleri son haftalarda heyecan kazandı. Sonuçla birlikte, kimleri sevindi kimileri üzüldü .Balıkesir Milletvekilleri 4+3+1+1 olarak çıktı. AK Parti 4 vekille İsmail Ok, Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve Ali Öztaylan’ı meclise gönderdi. CHP ise Ensar Aytekin, Serkan Sarı ve DEVA Partili Burak Dalgın’ıda CHP listesine katıp meclise soktu. Turhan Çömez İyi Partiden ve MHP ‘de Ekrem Gökay Yüksel ile meclise gönderilen isimler oldular.

Hangi ilde kim neye reaksiyon veriyor bunu anlayabilmek için orada yaşamak, oranın ileri gelenleri ile konuşmak, buraları gezmek görmek insanlarla sohbet etmek gerekir diye düşünür, büyük illerdeki ilçeleri de işin içine katarsak ziyaretler önemli bir veriye işaret ediyor .Adeta sonuçlar görülüyor. Şimdi herkes 28 Mayıs’a odaklı kim Cumhurbaşkanı olacak? Seçim sonrası kim seçilirse seçilsin kardeşlik, birliktelik ve vatanımızın dirliği bütünlüğü kazansın demeli…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu