GündemTürkiye Gündemi
Trend

Balıkesir’de Alarm! ‘Covid-19 İle İlgili Testler Yapılmıyor mu?’

SON DAKİKA... Bu bir son dakika haberidir.

Son doz aşıların üzerinden iki yıl geçtiğini açıklayan Balıkesir Tabip Odası COVİD-19’un yeni varyantlarına karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca etkili aşıların Türkiye’ye getirilmemesine ilişkin de bir açıklama yaptı.

 

Balıkesir’de Alarm! ‘Covid-19 İle İlgili Testler Yapılmıyor mu?’

1 4 Scaled

BU HASTALIK YENİDEN TIRMANIŞA GEÇEBİLİR

Balıkesir Tabip Odasının açıklaması şu şekilde oldu; ‘’ Maalesef Covid-19 İle İlgili Test Yapılmıyor. Son doz aşılarımızın üzerinden iki yıl geçtiği ve COVID-19’un yeni varyantlarına karşı etkili aşılar Türkiye’ye getirilmediği için bu hastalık yeniden tırmanışa geçebilir.’’

Corona Virusu Nedir Nasil Bulasir 20200124152509

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİ SIRALADILAR

‘’Hastalıkları birbirinden ayırmak için yaygın test yapılmalı, kapalı ve kalabalık ortamlarda koruyucu maske takmalı, sıklıkla el yıkamalı, kapalı ortamları havalandırmalı, yüz yüze yakın teması sınırlandırmalı, vücuttaki oksijen dolaşımını artırmak için bol sıvı tüketmelidir. Ayrıca açık hava yürüyüşü yapmalı, sağlık okuryazarlığını artırmalı ve aşı karşıtlığı ile aşı tereddüdüne karşı bilimsel açıklamalar takip edilmelidir’’.

Aşı mutlaka yaptırması gereken grubu Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun şu şekilde oldu;’

  • Ayrıca;  65 yaş ve üzeri, Şeker hastalığı dahil herhangi bir metabolik hastalığı olanlar, Astım dahil kronik solunum yolu hastalığı olanlar, Kronik böbrek hastalığı olanlar
  • Kronik kalp ve damar sistemi hastalığı olanlar
  • Bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler (kronik kan hastalığı olanlar, kanser hastaları, immunsupresif ilaç kullananlar, HIV/AIDS hastaları)
  • Gebeler
  • Huzurevi, bakımevi vb. ortamlarda yaşayanlar gibi risk grubunda bulunanların MEVSİMSEL GRİP aşılarını yaptırmaları gerekiyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu