GündemEkonomiÖzel Haberler

BALIKESİR’DE BERBER VE KUAFÖRLER ZORDA

Berber ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Demirer, Merhaba Gazetesinden Kamil Akyürek’e konuştu. Demirer içinde bulunduğumuz bu süreç berber ve kuaförler için çok zor bir süreç dedi.

Berber ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Demirer, “Bizim mesleğimiz günlük kazanç elde eden kitleler diyen Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Demirer, “Günlük para kazancı ile geçimini sağlıyor. Çalışmadığı ve evde kaldığı zaman para kazanamıyor. Bu anlamda dükkânlar 1 aydır kapalı ve eve ekmek götürmek dediğimizde zorlanan bir esnaf kesimi var. Dükkânı ve evi kira olanlar var. ‘Dükkân sahipleri ısrarla kirayı yatır diyor’ diyen üyelerimiz var. Bizim üyemiz para kazanmadığı sürece ve geliri olmadığı zaman hayatını idame ettiremez bu mümkün değil. Bu anlamda hükumetten yardım taleplerimiz var. Yanlarında çalışan sigortalı elemanları olanlar var, kiraları var, elektrik, su doğalgaz faturaları ve büyük sıkıntıdalar. Bu süreç uzarsa daha da büyük bir sıkıntıya düşeceklerdir ”dedi.

“Süreç Uzarsa Mağduriyet Artacaktır”

“Sosyal izolasyon noktasında tedbir gerekli ancak berber ve kuaförler için bu süreç çok zor geçiyor. İnsanlarla temas eden kitleleriz gelen müşteriyi izole edebilme şansımız yok. Hangisi sağlıklı hangisi değil bunu bilmemiz de çok zor. Biz istediğimiz kadar dükkanı izole etsek te gelen müşteride bir rahatsızlık söz konusu ise bu bize ve ailemize de sirayet edebilecek bir durum ancak çalışmadığımız süre içinde çok mağduriyetler olacaktır. Devletten bağkur, dükkan kiraları noktasında yardım istiyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Çalışamayan üyelerimize gıda yardımında bulundu. Gıda yardımına ulaşamayan üyelerimizde var bizi tenkit edenler var ama önümüzdeki günlerde onlara da ulaştıracağız.” Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu