GündemDünyadan Haberler

Balıkesir’de Bit pazarı ve antikacılar çarşısı

Balıkesir’de Bit Pazarı ve Antikacılar pazaryerleri nerededir? Balıkesir’de geçmişten buyana eskiyi yüzünde barındıran ürünlerin meraklıları çoktur.Balıkesir’de pazaryerlerinin değişimi caddelerin trafiğine göre zaman içinde değiştirilmiş ve belirli yerlerde hala kurulmaya devam eden hlk pazarlarında tezgahlar açılmaktadır.

Salı pazarı adıyla geçmişte bit pazarı ve antikacıları ağırlayan Pazar günümüzde Çarşamba Pazarı olarak anılan Bahçelievlerdeki ‘Antikacıların bir araya gelerek dernekle birliktea çtıkları stantlarda eskiyi bugüne taşımaktadır. Pazar günleri ise Gümüşçeşme pazarında Bit Pazarı kurulmakta ve yol boyuna uzanan eskiye dair ne varsa bugünde pazarlarda onları görebilmek mümkündür. Balıkesir’de bit pazarlarına ilgi büyük olur.

Balıkesir şehir merkezi ve tüm ilçelerinde en taze ürünleri bulabileceğiniz geleneksel pazar alışverişi çok yaygındır. Organik üretimle köylülerin pazarlara taşıdığı ürünleri üretimin merkezi olmasından dolayı en ucuza almanız mümkündür. Tazelik ve ürün çeşitliliği boldur.

Balıkesir’in bitpazarı ünlüdür. Pazar günleri kurulan bu çarşı Gümüş çeşme mahallesindeki kapalı pazaryerinde ürünlerini sergiler. Dikkat çeken bir diğer Pazar yeri de Çarşamba günleri Bahçelievler de kurulan antikacılar çarşısıdır. Burasıda antika severlerin vazgeçilmez bulduğu pazaryerlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında turizm bölgelerinde Pazar hareketliliğini gözlemlemek mümkündür. Örneğin Ayvalık ta kurulan Perşembe pazarı Özellikle de Midilli Adası’ndan gelen yaklaşık 40–45 bin kişi de bu pazarın müdavimlerindendir. Perşembe pazarından sonra eski Gümrük Meydanı’nda bulunan pasaj bitpazarıdır. Eskiye dair aradığınız her şeyi bulabilir ve satın alabilirsiniz. Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu