Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

31 MART’A DOĞRU KEPSUT…

Kepsut Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Adayı İsmail Cankul Merhaba gazetesinden Kamil Akyürek’in sorularını yanıtladı. Vefalı yurt adıyla tanınan ilçenin mimarı Cankul ilçedeki hizmetlerin halkın isteği doğrultusunda şekil bulduğunu söyledi.

Kamil Akyürek: Kepsut ta bir Tarım fuarı gerçekleştirdiniz. Öncelikle Bu tarım fuarından bahseder misiniz?

İsmail Cankul: 10.kez düzenlediğimiz tarım fuarının 7.ci kez yapılan tarım fuarını yaptık. Bizim beklentimiz geçen yıla nazaran düşük olabilir diyorduk ancak bu böyle olmadı. Demir çelik fiyat artışı ile birlikte talepte de düşüklük olabilir demiştik ancak beklentimizin üzerinde bir sayıya ulaştık.500’e yakın firma katılıyordu bu sene firma katılımcı sayısı 200’ün üzerindeydi ancak amacına ulaştı.

  1. A:Kepsut nüfus oranı ile ilgili doğalgazın gelme aşamasında mümkün olmayan bi,r hizmeti mümkün hale getirebildi bu nasıl sağlandı?

İ.C: Gayretimiz ve başta Kasım Bostan vekilimiz bu işle çok uğraştı. Sadece Kepsutl a da kalmayacak. Burhaniye Gömeç…hatları olacak. Bine yakın insanımızın şuan kullanıyor olması büyük başarı tabi ki. Şehir içinde de 40 kilometrelik bir ağ ile abonelikler getirildi. Merkezde 3bine yakın insanımız var üçte biri kullanıma başladı. Memnuniyeti de duyuyoruz evde sanki hizmetçi var heryer sıcak diyorlar. Kepsut ta imkânsızı biz hep başardık. Vaat edilmiş ancak hayata geçirilememişleri biz gelince hayta geçirdik.

‘YAPILAMAZ DENİLENLERİ BİZ YAPTIK’

*Meslek Lisesi yoktu. Her belediye seçimlerinde geçmişte hep vaat edilmiş ancak bu bize nasip oldu. Şuan 2 bölüm var iki bölüm daha açılıyor. Yaklaşık birkaç sene daha geçtiğinde 750 öğrencinin okuyabileceği bir okul olmuş olacak. GMKA ya verdiğimiz bir proje var onaylandı. İştirakçi olarak belediyemizin de içinde olduğu bir laboratuvar olmuş olacak. Hep imkânsız görüleni var ettik etmeye çalıştık. Balıkesir’in prestijli görülen projesini de açıklayacağız. İlçemize ve Balıkesir’e değer katan bir proje olacak.

Kamil Akyürek: Seçimlerde giderek artan bir oy oranına sahip oldunuz Bunu nasıl açıklayacaksınız? Ne yaptınız?

İ.C: 2009 seçimlerinde aday olduğumuzda partimizden ayrılmış bir arkadaş rakip olmuştu. Büyükşehir değildik o zaman. 14 oy farkı ile kazandık. 2014 yerel seçimlerinde de yüzde 64 oy aldık. Merkezde yüzde 58 kümülatifde yüzde 64 oy aldık. Yüzde 28.7 den yüzde 58’e oy oranımızı çıkardık. İnsanımıza, şehrmze dokunduk ve hizmet ettik. İlçemizin alt yapısı üst yapısına dokunduk. İnsanlar bizim hizmet ettiğimizi gördü ve oyunu verdi. Partinin kurucularındanım.7 tane aday çıktı. Biz aday gösterildik. Aday olan arkadaşlarımızın içinde memur olanlarda partinin içinde var olan arkadaşlarımız da vardı. Benim kendi çalışma sistemim şu: Ev ev herkese ulaşırım. Akşam hangi evde çalışma yaptıysak o mahallede de halkımızla buluşuruz. Benim kendi ilçe teşkilatımda ‘Ben olmazsam olmaz ’anlayışı yoktur. Herkes görev ve dava adamıdır. Biryerde mutlaka görev alırım anlayışındadır. MHP İlçe başkanı ile görüştüğümüzde bir arkadaş olsa yeter diyordu. Kendi arkadaşlarıma dahi ben kaçıncı sırada olduklarını söylemedim. O derece bir bağlılık vardır herkeste.MHP İlçe başkanımız hergün bizimle birlikte. Cumhur ittifakının gövdesini birlikte oluşturduk. Karşı tarafta da bir ittifak söz konusu. Kepsutlu hemşerilerime çok güzel günler olacak mesajını vermek istiyorum. Sürprizlerimiz olacak projelerimiz var nasipse hepsi hayata geçecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu