Gündem

Balıkesir’de Genç Astsubaylar Göreve Hazır

Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu 19’ncu dönem ve 2’nci dönem Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi kursiyerlerinin mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Balıkesir’de Genç Astsubaylar Göreve Hazır

Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu 19’ncu dönem ve 2’nci dönem Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi kursiyerlerinin mezuniyet töreni, Balıkesir’in Kemal Balıkesir kışlasında 19 Mayıs 100. Yıl Tören Alanında gerçekleştirildi. Törende, bin 709 kursiyer Astsubay Çavuş olarak mezun oldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Astsubay Çavuşların aileleri hazır bulundu.

Törende yapılan konuşmalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyada saygın bir konumda olduğu vurgulanarak, güvenlik ve savunma konularının önemi üzerinde duruldu. Milli Savunma Bakanı Güler, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmelerin ve artan tehditlerin savunma ve güvenlik konularını daha da önemli hale getirdiğini belirtti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin nitelikli personel ve üstün teknolojik yetenekleriyle ülkenin güvenliği için azim ve kararlılıkla görevine devam ettiğini ifade etti.

Balıkesir'De Genç Astsubaylar Göreve Hazır

Mezuniyet töreninde ayrıca, Astsubay Çavuşlara diploma takdim edilirken, dönem birincisi öğrencinin konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakılması gerçekleştirildi. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, mezun öğrencilere dört tavsiyede bulunarak, ailelerine hayır dualarını almalarını, milli iradenin emrinde olmalarını, millete hizmet etmeyi ve milli-manevi değerlere sahip çıkmayı önerdi.

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ülkemizin ve milletin hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlılıkla görev yaptığını belirtti. Bakan Güler ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüksek teknolojiye sahip, milli ve yerli silah sistemleriyle donatıldığını, genç astsubayların ülkenin huzur ve güvenliği için büyük fedakarlıklar yapacağını söyledi. Bakan Güler, Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için genç neslin büyük sorumluluklar taşıdığını ifade ederek, astsubayların ülkelerine ve milletlerine karşı sorumluluklarına vurgu yaptı.

Balıkesir'De Genç Astsubaylar Göreve Hazır

Mezun olan Astsubay Çavuşlara tebriklerini ileten Bakan Güler, ülkelerinin savunma ve güvenliğine katkıda bulunmalarını, milli ve manevi değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getirmelerini temenni etti.

Törende, astsubayların ailelerine, öğrencilere plaket ve hediyeler takdim edilerek, başarılar dileyen Bakan Güler, genç astsubayların bundan sonraki süreçte büyük sorumluluklar üstleneceğine inandığını ifade etti. Tören, Türk bayrağına selam durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu