Yaşamİlçe Haberleri

Balıkesir’de Gizemli Olay! 44 Yıl Sonra Aynı Gün Tekrar Öldü

Balıkesir’de Gizemli Olay! 44 Yıl Sonra Aynı Gün Tekrar Öldü

Balikesirde Gizemli Olay 44 Yil Sonra Ayni Gun Tekrar Oldu 1
Balıkesir’De Gizemli Olay! 44 Yıl Sonra Aynı Gün Tekrar Öldü

Vefatından 3 Yıl Sonra Köye Döndü

Balıkesir’de 20 Şubat 1979 tarihinde vefat ettiği düşünülerek bölgede çalışan ormancılar ve köylüler tarafından cenazesi teşhis edilen Mustafa Yılmaz, vefatından 3 yıl sonra köyünde tekrar görüldü. Bu olayın ardından kimine göre ‘meczup’, kimine göre ‘hasta’ olarak nitelendirilen Yılmaz, 44 yıl daha hayatta kaldı. Hayatı boyunca sürekli oruç tutmasıyla tanınan ve ‘ulu çınar’ olarak adlandırılan Yılmaz, son olarak 20 Şubat 2024 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Balikesirde Gizemli Olay 44 Yil Sonra Ayni Gun Tekrar Oldu 2
Balıkesir’De Gizemli Olay! 44 Yıl Sonra Aynı Gün Tekrar Öldü

Kimlik Sorununa Seda Sayan Destek Oldu

Mustafa Yılmaz’ın yaşamı boyunca yaşadığı ilginç olaylardan biri de kimlik problemi yaşaması oldu. 1979’daki ölümü nedeniyle nüfus kayıtlarından silinen Yılmaz, birkaç yıl sonra hastane kayıtlarında ‘ölü’ olarak gözükmesi sebebiyle sigortadan faydalanamadı. Bu durum, ünlü şarkıcı Seda Sayan’ın dikkatini çekti ve Yılmaz’a yeniden kimlik çıkartılması için destek oldu.

Balikesirde Gizemli Olay 44 Yil Sonra Ayni Gun Tekrar Oldu 3
Balıkesir’De Gizemli Olay! 44 Yıl Sonra Aynı Gün Tekrar Öldü

Yöre Sakinleri Yılmaz’ı Anlattı

Yöre sakinlerinin anlattığına göre, Yılmaz’ın genellikle gece 1 bardak su içtiği ve oruçlu olduğu biliniyordu. İftar saatinde ise bulduğu yiyeceklerle ya da çevre sakinlerinin yardımıyla orucunu açtığı belirtiliyor. Mustafa Yılmaz’ın geçirdiği kalp krizi sonrası düzenlenen cenaze törenine yoğun bir katılım oldu. Adalı köyünde kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz, Adalı Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine, bölgenin tanınmış simaları ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Haber: İHA

Ölümden Sonra Yeniden Hayat: Kryonik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu