Gündem

Balıkesir’de Hakaret İçeren Yayınlar Yapan 2 Kişi Tutuklandı

Balıkesir'de sosyal medyadan kişileri hedef göstererek hakaret, iftira ve hukuka aykırı yayınlar yaptığı iddia edilen 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Balıkesir’de Hakaret İçeren Yayınlar Yapan 2 Kişi Tutuklandı

Balıkesir’de Hakaret İçeren Yayınlar Yapan 2 Kişi Tutuklandı

Balıkesir’de sosyal medya üzerinden kişileri hedef göstererek hakaret, iftira ve hukuka aykırı yayınlar yaptıkları iddia edilen 4 kişiden 2’si tutuklandı. K.Y, L.Ö, H.A. ve L.M. adlı şüpheliler, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan L.M. ve K.Y. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, L.Ö. ve H.A. ise serbest bırakıldı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden hakaret, iftira, ve “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na” aykırı yayınlar yaptıkları tespit edilen K.Y, L.Ö, H.A. ve L.M. hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda şüpheliler gözaltına alınarak, ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere el konuldu. Gözaltındaki şüphelilerin adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklama kararı çıktı.

 

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu