YaşamGündem

Balıkesir’de Hareketli Yaşam Faaliyetleri Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda devam ediyor.

Balıkesir’de Hareketli Yaşam Faaliyetleri Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler” Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda devam ediyor. Balıkesir’de, öğrenci, öğretmen ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen bu faaliyetler kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Şubat ayında gerçekleştirilen faaliyetlerden biri olan milli mirasın unutulmaması adına okul panolarının “Atlı Cirit” geleneksel sporlarla renklendirilmesi oldu. Ayrıca, kurumlar arası iş birliğini ve sosyal-kültürel dayanışmanın önemini vurgulamak amacıyla Susurluk ilçesinde voleybol turnuvası düzenlendi.

Balıkesir'De Hareketli Yaşam Faaliyetleri Devam Ediyor

“Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler” kapsamında ünlü boksör Ali Eren Demirezen’in katılımıyla öğrencilerle buluşmalar düzenlendi. Sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk karnesi sonuçlarına göre riskli grupta bulunan öğrencilere fizyoterapist ve diyetisyen eşliğinde seminerler verildi.

Ayrıca, Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde Kaz Dağları doğa yürüyüşleri düzenlendi. Atletizm ve bocce yarışmaları öğrenciler arasında heyecanla tamamlandı. Ayrıca, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına yönelik iş ergonomisi ve postür eğitimi seminerleri düzenlenirken, öğretmenlere de halk oyunları, geleneksel okçuluk ve floor curling kursları açılarak onların da sportif ve sosyal faaliyetlere katılımları sağlanıyor. Bu etkinliklerle okullarda çocuklar fiziksel aktiviteyi artırarak sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri teşvik ediliyor.

Balıkesir'De Hareketli Yaşam Faaliyetleri Devam Ediyor

İHA

Balıkesir’in Minik Ellerinden Büyük Etki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu