Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kadın Tır Şoförü Eğitimleri Başlıyor

Balıkesir’de Kadın Tır Şoförü Eğitimleri Başlıyor. Bandırma Ticaret Odası üyelerinin talepleri doğrultusunda, bölgesel iş gücüne katkı ve üyelerinin nitelikli personel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik projeler üretmeye devam ediyor.

 

Balikesirde Kadin Tir Soforu Egitimleri Basliyorr Jpg

 

Balıkesir’de Kadın Tır Şoförü Eğitimleri Başlıyor. Bandırma Ticaret Odası, lojistik sektöründe yaşanan tır şoförü eksikliğinin giderilmesine yönelik çalışma yaptı.

‘Kadın istese her alanda çalışabilir’

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve GMKA iş birliği ile proje başlayacak. Hicri Ercili Şirketler grubu öncülüğünde kadın istihdamına yönelik proje faaliyete geçecek.  Proje ‘Kadın istese her alanda çalışabilir’ sloganı ile yola çıktı. Bununla birlikte “Kadın Tır Şoförü Eğitimi” proje ismi ile eğitimlerine başlıyor olacak.

 

Balikesirde Kadin Tir Soforu Egitimleri Basliyorr 1 Jpg

 

“Yeni projeler üreteceğiz”

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz’da konuyla ilgili konuşma yatı. İHA’ya konuşan Başkan, “Kadınlarımıza her alanda iş bulma konusunda olanak sağlamak istiyoruz. Bununla birlikte destek olmak amacıyla böyle bir projeye başladık. Bölgesel iş gücüne ve ihtiyaçların giderilmesine yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Katılım Şartları ve Başvuru Tarihi

Proje katılım şartları kapsamında;

  • En az lise mezunu,
  • B sınıfı ehliyeti olup aktif araç kullanan kadın şartı aranıyor.

Projeye dahil olmak isteyen kadınlar 11 Ağustos Cuma mesai bitimine kadar başvuru yapmalı. Ayrıca ön görüşme için Bandırma Ticaret Odasına başvuru yapmaları gerekiyor.

 

Balikesirde Kadin Tir Soforu Egitimleri Basliyor Jpg

 

Bandırma Hakkında

Bandırma’nın içinde bulunduğu bölgede yapılan kazı ve araştırmalardan, bu alanda M.Ö. 6. Bin yılının ortalarına uzanan Neolitik ve 5. Bin yılının sonlarına uzanan Kalkolitik yerleşmelerin olduğu tespit edilmiştir.

M.Ö. 4000 yıllarında bölgede Yortan kültürünü ve M.Ö. 3000’ li yıllarda ilk Tunç çağı ile birlikte bölgede Troia kültürü ile paralellik taşıyan yerleşmelerin varlığı görülmektedir. M.Ö. 2000 başlarında yörede bilinmeyen nedenlerle yerleşmelerin azaldığını görüyoruz. Daha sonra Demir Çağı (M.Ö. 1200 – 525) ile birlikte Bandırma bölgesinin belirgin bir şekilde yeniden önem kazandığını, Antik Ege’den ve Balkanlar’dan Anadolu’ya göçlerin olduğunu ve yörenin yeni kültürlerle tanıştığını anlıyoruz

M.Ö. 2000 yılı sonlarından bölgenin Osmanlı egemenliğine girinceye kadar ki dönem içerisinde bölgede büyük bir kültür mozaiğinin yaşandığını, Frigler’in, Lidyalılar’ın, Mysialılar’ın, Traklar’ın, Persler’in, Makedonlar’ın Roma ve Bizanslılar’ın etkili oldukları anlaşılmaktadır.

M.Ö. 550 – 334 yıllarında Persler’in egemenliğinde kalan bölge Daskyleion’da bulunan Pers (Akhaemenid) Satrap’lığı (Genel Valilik) nedeniyle çok önem kazanmıştır.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu