Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Balıkesir’de ki Antidemokratik Operasyona Mahkemeden Tokat Gibi Karar

Balıkesir’de ki Antidemokratik Operasyona Mahkemeden Tokat Gibi Karar

 

Balıkesir 1. İdare Mahkemesi, Susurluk Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün, meclisten düşürülmesine dair karara itirazını kabul etti. Ayrıca, Mahkeme heyeti Dürmüş’ün meclis toplantılarının yarısından fazlasına katılmama halinin gerçekleşmediğine hükmederek, Yürütmeyi durdurma Kararı verdi.

 

Ibrahim Durmus

Şahin, “Eşzamanlı ve Organize Operasyon Çöktü”

Balıkesir 1. İdare Mahkemesi 03.03.2022 Perşembe günü İbrahim Dürmüş’ün itirazını kabul etti. Mahkeme heyeti, meclisten düşürülme kararı için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Birol Şahin, “eşzamanlı operasyon Mahkemeden geri döndü. Şahin, Balıkesir’de ki Antidemokratik Operasyona Mahkemeden Tokat Gibi Karar çıktı” dedi.

Mehmet Birol Sahin

Mahkeme Devamsızlık İddiasını Reddetti

Bilindiği gibi, Susurluk Belediye Meclisi, 15 Şubat 2022 Salı günü İbrahim Dürmüş’ün üyeliğini düşürmüştü. İyi Parti Meclis Üyesi Ömer Öztürk’ün İbrahim Dürmüş’ün “devamsızlık” iddiasıyla meclisten düşürülmesi ile ilgili verdiği önergeyi oylamış ve tüm telkin çağrılarına karşı, salt çoğunlukla düşürme kararı vermişti.

 

Dürmüş’ün düşürülmesine, Özellikle AK Parti şiddetle itiraz etmiş ve karara sert tepki göstermişti. AK Parti  yapılan açıklamalarda, söz konusu kararın Büyükşehir Meclis aritmetiğinde bir değişiklik için alındığı vurgulamıştı. Ayrıca, kararın hukuksuz oluğu iddia ederek, yapılanın anti demokratik bir operasyon olduğu belirtmişti. Üstelik, Dürmüş’ün hukuki itirazda bulunacağını da ifade etmişti.

 

İşte konu ile ilgili Birol Şahin’in yazılı açıklaması;

 

Bindiği gibi Ocak ayında Susurluk Belediye Meclisi’ne İyi Parti’li Ömer Öztürk, Bandırma Belediye Meclisi’ne İyi Parti’li Aydilek.. Ak Parti’li Belediye ilçe ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimizin “devamsızlık” yaptığı iddiasıyla “düşürülmesi” için dilekçe vermişlerdi.

“Amaç Büyükşehir Meclisinde Aritmetiği değiştirmekti”

İyi Parti’li meclis üyeleri üzerinden CHP-İyi Parti’nin yaptığı bu eşzamanlı organize operasyonun amacı Büyükşehir Belediye Meclisindeki Ak Partili üyelerimizin yerine, CHP ve İyi Partili üyeleri gelmesini temin ederek 31Mart2019 seçimlerinde Balıkesirli seçmenlerin belirlediği meclis üyesi sayısını değiştirmekti.

“Şehrimiz bu tip Lüzümsuz Tartışma ile Meşgul Olmamalıydı”

AK Parti olarak, düşürülmek istenen Meclis üyelerimizin devamsızlık çizelgelerini inceledik. Tabloya baktığımızda, yasal olarak düşürülmesinin mümkün olmadığını ifade ettik. Keza, AK Parti olarak bu işlemin yasaya aykırı olduğunu özellikle ifade ettik. Dahası, demokrasiye, seçmen iradesine siyasi ahlak/etik kurallarına aykırı olduğunu da ifade ettik. . Ayrıca, Susurluk ve Bandırma Belediye Başkanlarını bu talebi gündeme almamaları için çağrı yaptık. Özellikle, şehrimizi bu tip lüzumsuz tartışmalarla meşgul etmemelerini de, ifade ettik.

 

Mahkeme Haklılığımızı Tescil Etti

 

Ancak, Susurluk Belediye Meclisi Ak Parti’li İbrahim Dürmüş ‘ü düşürerek yerine İyi Parti’li Mehmet Çetin’in Büyükşehir Meclis olması yolunu açmıştı. Bu gün 19.00’da yapılacak Bandırma Belediye Meclisi gündemine de 3 ak Parti’nin 1 bağımsız meclis üyesinin düşürerek yerlerine CHP li üyelerin Büyükşehir Meclisi üyesi olması konusunu gündeme aldı.

Susurluk Meclis kararı sonrası Büyük şehir meclisinde hoş olmayan tartışmalar yaşanmıştı. İbrahim Dürmüş adına Balıkesir İdare Mahkemesinde açtığımız davada bugün karar çıktı. Mahkeme, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI vererek haklılığımız tescil etti.

Susurluk meclis kararı sonrasında İyi Parti’nin il başkanı basın toplantısı yaparak maalesef yasaya aykırı kararı hukuka uygun diyerek savunmuştu.

Yasaya demokrasiye vicdana, siyasi ahlaka uymayan hemşerilerimizin oylarıyla verilmiş ak parti meclis üyelerinin hakkında bir oldu bitti ile el koyarak kendileri oturacağını zanneden bu çürük zihniyet bir kez daha deşifre olmuştur. Çoğunluklarına güvenerek yasaları bile tanımadan Ak Parti’li meclis üyelerinin hakkına el uzatan Latin ellerine bir fırsat geçtiğinde nasıl yasa, vicdan, etik kuralı tanımadan şehrimizi ve ülkemizi nasıl kaos ve kargaşaya sürükleyecekleri görülmüştür..

Koltuk için gözü dönmüş bu siyasi komplo Mahkemeden dönmüştür. Bu komployu kuranlar elbette bundan sonraki süreçte yaptıklarının bedelini ödeyeceklerdir.

Balikesirde Ki Antidemokratik Operasyona Mahkemeden Tokat Gibi Karar

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu