Köşe YazılarıBedia Uçak

Balıkesir’de Nisanda Nereye Gidilir?

Bahar Aylarına doğru gidilebilecek 5 yer. Öncelikle şanslı olduğumuzu söylemeliyim. Hem Marmara Denizi’ne hem de Ege Denizi’ne kıyısı olan nadir şehirlerden biri Balıkesir. Cennet gibi doğasının yanında tarihi ve turistik yerleri de doğası kadar göz kamaştıran güzellikte.

Eşsiz Manzarası İle Cunda

 

Mesela Cunda Balıkesir Rengârenk çiçeklerin görsel şöleni mutlu eder bizi. Kuşların cıvıltısı, yeşilin huzuru hayata teşvik eder. Güneşli günleri gördük mü duramayız içimiz kıpır kıpır olur. Kendimizi dışarıya atarız. Nereye gitsem diyenlerimiz olur. Sahil de balık lokantalarını görürsünüz. Zeytinyağlı yemeklerde artısı…

İlgili Makaleler

Balıkesir’de nisanda nereye gidilir sorusunun ilk cevabı olmayı Cunda fazlasıyla hak etti. Adada, 5 yıldızlı otel mantığından çok şirin butik oteller olması Cunda’yı daha da çekici kılıyor. Sakin sokakları ve temiz havasıyla nisanda ve hatta bahar ayları boyunca yapacağınız 2-3 günlük kaçamaklar için ideal.

Balıkesir her mevsimde her köşesi ayrı bir güzellik sunan şehir. Ayrıca Yaz mevsimlerinde daha çok ilgi gören şehrimizin her mevsim yapacak bir şeyler bulabileceğiniz bir şehir olduğunu da bilin.  Antik kentleri geçmişe götürürken anıt ve etnograf müzesi severler için müze ören yerleri mevcut. Burada  doğasını keşfetmeye doyamayacağınız kanyonlar ve şelaleler var

Aşıklar Tepesi

 

Balıkesir’in aşıklar tepesi, Cunda Adası’nı ayaklarınızın altına alan bir konuma sahip. Haliyle zirveden o güzel manzarayı görmek istiyorsanız ayaklarınızı biraz yormanız gerekecek. Sağlıklı bir yürüyüşe hazır olun ve eşsiz manzaraya doğru ilerleyin.

Balıkesir Saat Kulesi

 

Balıkesir Saat Kulesi bir yamaç üzerinde. Anafartalar Caddesinin üst taraflarında ve İlk yapıldığı 1829 tarihinde Giritli Mehmet Paşa bu saat kulesini silindir şeklinde inşa ettiriyor. Ancak 1897’de gerçekleşen deprem dolayısıyla 1901 yılında kare prizma şeklinde aynı yere inşa edilen saat kulesi böylelikle günümüzdeki görüntüsüne ulaştı.

Değirmenboğazı Tabiat Parkı

 

Balıkesir Merkez’de yer alan Değirmenboğazı Tabiat Parkı doğa yürüyüşü için ideal. Ayrıca piknik yapabileceğiniz bir alan olmanın yanı sıra eşsiz doğa görüntüsü var. Sadece huzur ve sakinlik için gidebileceğiniz bir yer. Yetkililerin yaptığı son dokunuşlarla bugünlerde gitmesem olmaz denilecek bir yer. İster fotoğraf çektirmek için aradığınız görseller olsun isterseniz bir yudumluk kahve içmek için bir molanız burası bir harika.

Çam, söğüt ağaçlarının dışında elliye yakın ağaç türüyle Balıkesir’in akıl almaz doğasına bir kez daha şahitlik edebilirsiniz.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu