Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Öğretmene Cop’lu Saldırı!

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, Balıkesir’ in Erdek ilçesinde bir eğitimcinin evinin önünde darp edildiğini belirtti. Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle dap olayının gerçekleştiğini belirten Şahin, olayın planlı gerçekleşmiş olduğunu söyledi.

Balıkesir’de Öğretmene Cop’lu Saldırı!

Erdek Belediyesini Elestirdi Darp Edildi
Balıkesir’de Öğretmene Cop’lu Saldırı!

“Sokakta Terör Estiriliyor”

Eğitimci Niyazi Asil Önal sokakta evinin önünde coplu saldırıya uğradı. Kafasına dikiş atılan eğitimciyi çevredeki vatandaşlar kurtardı. Yasaların ve yargının yerine kendisini koyanlar sokaklarımızda terör estiriyorlar diyen Şahin, “ Kimi zaman hedeflerinde giyim kuşamını beğenmedikleri kadınlar oluyor. Kimi zaman da siyasal tercihlerini beğenmedikleri insanlar oluyor.” dedi.

“Bu gidişat tehlikeli bir gidişat”

Kamuyu yönetenlerin ve yasaları koyanların sorumlu hareket etmesinin önemine dikkat çeken Şahin, “ Yasalar karşısında herkesin eşit olduğunu verdiği kararlarla tüm yurttaşlara gösterme sorumluluğu var” dedi. Aksi takdirde toplumda kaosa ve kargaşaya neden olacak bir sürecin önü açılacaktır. Eğitim Sen olarak, öğretmene yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin hukuk karşısında hesap vermesi için konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Erdek Belediyesini Elestirdi Darp Edildi 2
Balıkesir’de Öğretmene Cop’lu Saldırı!

“Bu Kez Hedefte bir Öğretmen Var”

Sokak mandallığının ve şiddetinin bu sefer ki hedefi öğretmen Niyazi Asil Önal oldu diyen Şahin, “ Balıkesir’ in Erdek İlçesinde 10 Şubat gecesi öğretmen arkadaşımız Niyazi Asil Önal hastanelik olana kadar darp edildi. Olay 10 Şubat akşamı saat 23.30 sularında arkadaşımızın evinin bulunduğu sokakta meydana geldi” dedi.

“Olayın Failleri Bellidir”

Olayın faillerinin, Erdek Ticaret Odası Meclis üyesi Murat Çetin ve bir siyasi partinin önceki dönem Erdek ilçe başkanlığını yapan Kemal Kayan olduğunu iddia eden Şahin,” Arkadaşımız köpeğini gezdirirken sokakta yolu kesilerek hakaret edilmiş, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tehdit edilmiş ve teleskopik copuyla vücuduna ve kafasına defalarca vurulmuştur ”dedi.

Erdek Belediyesini Elestirdi Darp Edildi 3
Balıkesir’de Öğretmene Cop’lu Saldırı!

“Bağırma Seslerini Duyanlar Araya Girdi”

Şahin konuya ilişkin, “Kanlar içinde yere düşen arkadaşımıza şiddet devam etmiştir. Aynı sokakta oturan saldırganların olayı planladıkları ve arkadaşımızın evden çıkmasını bekledikleri yanlarında taşıdıkları ve saldırı anında kullandıkları teleskopik coptan anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

“Eğitim Sen Konunun Takipçisidir”

Saldırıya uğrayan öğretmen Erdek devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası( Eğitim Sen) bir taraftan eğitim emekçilerinin ekonomik ve özlük hakları için mücadele ederken bir taraftan da insanlarımızın düşünceleri, inançları, tercihleri nedeniyle şiddete ve ayrımcılığa uğramadığı bir ülke için mücadele eden bir sendikadır diyen Şahin konuyu yakından takip ettiklerini belirtti.

Haber: Bülten

Kendisini Darp Eden Eşini Öldürdü!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu