İlçe Haberleri

Balıkesir’de Oğul Paşa Türbesi Yenileniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bigadiç İlçesi İskele Mahallesi'nde bulunan tarihi Oğul Paşa Türbesi'ni özgün yapısını koruyarak restore etme çalışmalarına başladı.

Balıkesir’de Oğul Paşa Türbesi Yenileniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bigadiç İlçesi İskele Mahallesi’nde bulunan tarihi Oğul Paşa Türbesi’ni özgün yapısını koruyarak restore etme çalışmalarına başladı.

Oğul Paşa Türbesi, Karesi Beyliği mensuplarından Oğul Paşa’nın kabrinin yanı sıra 6 mezar daha içeren önemli bir tarihi eserdir. Türbe, inşa edildiği dönemde Osmanlı Türbe Mimarisinin habercisi olarak öne çıkmaktadır. Yapısı itibariyle Anadolu Beylikler Dönemi Kültürü ile İslam Kültürünü sentezleyen türbe, zaman içinde çeşitli müdahalelere rağmen mimari kurgusunu büyük ölçüde korumuştur.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları sayesinde Oğul Paşa Türbesi, harabe görüntüsünden kurtarılarak aslına uygun bir şekilde restore edilecek. Ayrıca, çevre düzenlemesi tamamlandığında türbe ziyarete açılarak tarih ve kültür meraklılarına sunulacak.

 

 

Bülten

Balıkesir HAYKOOP 20’nci Yılda Türkiye’deki İllere Örnek Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu