Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de ‘Organik Zeytin Köyü’ Açılıyor

Balıkesir’in Zeytinin Başkenti Ayvalık İlçesinde Önemli Adımlar Atılıyor

Balikesirde Organik Zeytin Koyu Aciliyor 1

Yüksek Potansiyelde Organik Zeytin Üretimi Hedefleniyor

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ayvalık ilçesine bağlı Mutluköy ve Murateli mahallelerinde gerçekleştirdiği “Organik Zeytin Köyü Projesi” kapsamında önemli bir aşamaya ulaştı. Bölgenin organik zeytin tarımı potansiyelini değerlendirmek amacıyla yapılan yerinde değerlendirmelerde, teknik personeller tarafından gerçekleştirilen çalışmalar büyük bir titizlikle incelendi.

Hedef 2025

Proje kapsamında, Ayvalık’ın Mutlu ve Murateli ile Burhaniye’nin Kırtık ve Hacıbozlar mahallelerinde organik gübrelerin kullanımıyla organik zeytin üretimi gerçekleştirilecek. 2022 ve 2023 yıllarındaki zeytin sezonunda sertifikalandırma süreci başarıyla tamamlanmıştı. 2025 yılı hasatıyla birlikte bölgede yetiştirilen ilk zeytinler organik statüye kavuşacak.

Balikesirde Organik Zeytin Koyu Aciliyor 2

Türkiye’de Bir İlk

Ayvalık ilçesi Mutluköy ve Murateli mahallelerinde 2025 yılı itibariyle hayata geçirilecek olan “Organik Zeytin Köyü Projesi” ile bölge, Türkiye’nin ilk sertifikalı organik zeytin köyü olma özelliğine sahip olacak.

155 Üretici, 2025 Yılında Sertifika Alacak

Ayvalık ve Burhaniye ilçelerine bağlı mahallelerde 4990 dekar alanda zeytin üretimi gerçekleştirecek 155 üretici, 2025 yılı hasat sonunda analiz ve denetimlerin ardından “Organik Tarımda Zeytin Yetiştiriciliği Sertifikası” almaya hak kazanacak. Böylece, üreticilerimiz %100 organik sertifikalı ürünlerini tüketicilere sunma fırsatına sahip olacak.

Haber: Alper Çobanoğlu

Zeytin Komisyon Toplantısı Gerçekleşti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu