Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir’de Uluslararası Piyona Festivali Yarışması Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Desteğiyle ZİHNİLATİF Derneği Tarafından düzenlenen etkinlik, genç piyano yeteneklerini dünya sahnesine taşıyor.

Balıkesir’de Uluslararası Piyona Festivali Yarışması Başlıyor

 

Balikesirde Uluslararasi Piyona Festivali Yarismasi Basliyor 2

 

Balıkesir, 1 Eylül 2023 tarihinde başvuruların başladığı ve Türk Devletleri Uluslararası Piyano Yarışması & Balıkesir Piyano Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Bu özel etkinlik, Türk dünyasının genç piyanistlerine uluslararası arenada deneyim kazandırmayı hedefliyor.

Projenin Amacı

Balıkesir, Türkiye’nin sanat ve kültür sahnesinde önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 11-14 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ZİHNİLATİF Türk Devletleri Uluslararası Piyano Yarışması & Balıkesir Piyano Festivali, Türk piyanistlerin uluslararası düzeyde başarı kazanmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kuvvetli İş Birliği

Bu özel etkinliği düzenleyen ZİHNİLATİF Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşiyor. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Kent Konseyi gibi şehrin önde gelen kurumları ile Türkiye’nin saygın markalarından biri olan Do-Re Müzik gibi önemli kuruluşlar işbirliği yapıyor.

 

Balikesirde Uluslararasi Piyona Festivali Yarismasi Basliyor 1

 

Ünlü İsimler Jüri Koltuğunda

Gökhan Aybulus’un jüri başkanlığını üstlendiği yarışma, Andrev Pisarev, Herbert Schuch, Murad Adıgüzelzade, Gülnara Aziz, Başar Can Kıvrak ve Cem Babacan gibi uluslararası arenada tanınmış piyanistlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmanın yanı sıra, jüri üyeleri Balıkesirli genç müzisyenlerle ustalık sınıfları düzenleyerek şehirdeki sanat hayatına canlılık katacak. // Balıkesir’de Uluslararası Piyona Festivali Yarışması Başlıyor

Açılış Konserle Başlayacak

Festivalin açılış ve kapanış konserleri ise Tarık Tal ve Artun Hoinic yönetimindeki Balıkesir Kültür Orkestrası tarafından seslendirilecek, böylece dünya müziği şehirdeki müzikseverlerle buluşacak.

Yarışmanın Yeri Belli Oldu

11-14 Aralık 2023 tarihleri arasında Balıkesir AVLU Kültür Merkezi’nde yapılacak olan yarışma ve festivale Türk dünyasının tüm ülkelerinden genç piyanistlerin başvurması bekleniyor. Yarışmada dünyaca ünlü piyanistlerin önünde yarışacak genç Türk piyanistlerin uluslararası düzeyde deneyim kazanarak dünyanın tüm konser salonları için müzikal açıdan güçlenmeleri amaçlanıyor.

Yarışma Başvuru Linki

Yarışma hakkında detaylı bilgi ve başvuru koşullarına zihnilatifpiyanofestivali.com adresinden ulaşılabilir.

 

Balikesirde Uluslararasi Piyona Festivali Yarismasi Basliyor 3

 

İlginizi çekebilecek haber ; ‘Cem Olmak’ Müzikaline Yoğun İlgi

Haber Merkezi // Balıkesir’de Uluslararası Piyona Festivali Yarışması Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu