Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de “Sağlığınız İçin Az Yiyin”

Balıkesir’in eski esnafı Onur Lokantası yazdığı yazıyla dikkat çekiyor. Sağlığınız için az yiyin yazısıyla geçmişte astığı yazıyı hiç değiştirmeyen Lokanta hala hizmet veriyor. Balıkesir’in Milli Kuvvetler Caddesi üzerinde yıllardır yaptığı yemeklerin lezzetiyle ünlenen lokantada şehir dışından gelenlerde yazıyı okuyunca şaşırıyor.

Balıkesir’de “Sağlığınız İçin Az Yiyin”

Balikesirde Sagliginiz Icin Az Yiyin 1
Balıkesir’de “Sağlığınız İçin Az Yiyin”

Balıkesir’de Kabak Tatlısı

Lokanta, geçmişten günümüze Balıkesir’e has yemekler çıkarıyor. Şehirde özellikle çalışanların öğle aralarında tercih ettiği yemekler yapan lokantada, bazı günlere özel sürprizli yemekler hazırlanıyor. Bu yemekler arasında en çok beğenilen çorba ise, düğün çorbası. İçerisinde tavuk ve nohut bulunan çorbanın kendine has bir tadı var. Ayrıca Balıkesir’de üretilen kabaklardan elde edilen kabak tatlısı da tercih edilenler arasında.

Balikesirde Sagliginiz Icin Az Yiyin 2

Fırından Teze Çıkan Yemekler

Taze ve sıcak yemekler  sabahın erken saatlerinde yapılarak yemek standına konuyor. Kuru fasulye, pilav, karnıyarık, Sebzeli yemek çeşitleri ve Balıkesir etinden yapılan her çeşit yemeğin ayrı bir lezzeti bulunuyor. Fırında pişirilen yemeklerin yanında yaz ve kışa özel hazırlıklarda ayrıca yapılıyor. Kış mevsiminde olduğumuz bugünlerde salatanın yanında turşu çeşitleri göze çarpan ve tercih edilen yemeklerin yanındaki lezzet.

Balikesirde Sagliginiz Icin Az Yiyin 3

Haber Merkezi

Cumhuriyet Lokantası: 100 Yılın Şahidi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu